Informace o instruktorovi
Projekt Ne hladu založily nutriční terapeutky Andrea Jakešová a Veronika Pourová v roce 2012. Celé to začalo blogem, který reagoval na nepravdivé informace a mýty ve výživě, které se šířily internetem. Blog www.nehladu.cz pomáhal, a dodnes pomáhá, lidem zorientovat se ve světě výživy a vyznat se v nepřeberném množství často protichůdných informací, a to na základě aktuálních poznatků vědy.
V roce 2019 vyšla kniha O výživě, která srozumitelným způsobem předává informace o zdravém stravování široké laické veřejnosti. Věnuje se vysvětlení základních pojmů ve výživě, popisu jednotlivých živin a celkové energetické potřeby jedince, vyvracení výživových mýtů i populárních diet. Její součástí je několik vyvážených receptů a vzorové jídelníčky propočítané na různou energetickou hodnotu.
V roce 2022 vyšla kuchařka Vyváženě, na které se podílelo 5 nutričních terapeutek, a která přináší 108 receptů sestavených tak, aby byly vyvážené. Najdete v ní mezinárodní kuchyni i české klasiky, jídla s masem, vegetariánská i veganská a označené jsou také recepty bez lepku a bez mléka, aby se v ní dobře orientovali i jedinci s různými výživovými omezeními. Jídla jsou v kuchařce rozdělena do tří kategorií, a to na snídaně, svačiny a hlavní jídla.
Informace o výživě i aktuality z poradny sdílíme na našem webu www.nehladu.cz a na našich sociálních sítích Instagram a Facebook.
Od roku 2021 pravidelně vychází podcast O výživě, který se věnuje jak osvětě ve zdravé výživě, tak rozhovorům se sportovci a zajímavými osobnostmi, které mají co do činění s výživou. Vyšla také série nahrávek přímo z naší poradny, kdy jsme se souhlasem klientů nahrávaly průběh celé spolupráce.
Tým Ne hladu má na kontě i nespočet výstupů v nejrůznějších televizních i online pořadech, jako je DVTV, Dobré ráno s ČT, Sama doma nebo Prima NEWS. Rozhovory s nutričními terapeutkami vyšly například v magazínech Dieta, Apetit, Forbes, MF Dnes nebo Květy.
Veškerou aktivitu Ne hladu propojuje snaha o co nejširší osvětu ve zdravé výživě na základě vědecky podložených informací zbavených mýtů.