Všechny
Recepty
Všeobecné
Zdraví
Stravování
Fitshaker podcasty
Cvičení
Proměny
Seberozvoj a motivace
Hubnutí
Pro fit maminky
LÉTO
Těhotenství
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!

Grilovaný pstruh s celozrnným kuskusem a zeleninou

45 min
2 porce
pstruh s kuskusem

Potřebujeme: 

  • 2 čerství pstruzi
  • sůl a černý pepř podle chuti
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 2 větvičky libečku (nebo petrželová nať, pokud nemáš)
  • špetka kmínu
  • plátky citronu
  • olivový olej
  • --
  • Na celozrnný kuskus:
  • 200 g celozrnného kuskusu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 menší paprika
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 rajčata
  • 1 lžička medu
pstruh s kuskusem

Lehké, voňavé a přitom výživné jídlo, které potěší všechny milovníky ryb i zdravého stravování. Kombinace šťavnatého pstruha s čerstvými bylinkami a jemně karamelizovaným zeleninovým kuskusem je ideální k obědu nebo večeři – a připravíš ji i během běžného dne.

Jak na to?

1

Pstruhy omyjeme, očistíme a osušíme papírovou utěrkou. Potřeme je olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme trochu kmínu. Dovnitř vložíme větvičky rozmarýnu a libečku, které rybě dodají krásnou vůni a svěžest.

2

Pstruha můžeme připravit dvěma způsoby: - Na grilovací pánvi: opečeme z obou stran dozlatova, přibližně 10 minut z každé strany. - V troubě: pečeme při teplotě 180–200 °C asi 20 minut, dokud nemá kůže zlatavý odstín a maso se snadno odděluje od kostí. Podáváme s plátkem citronu na dochucení.

3

Kuskus nasypeme do misky, osolíme, opepříme a zalijeme vroucí vodou (asi 1 cm nad jeho povrch). Přikryjeme a necháme 5–7 minut nabobtnat.

4

Mezitím si na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Přidáme nasekanou cibuli, česnek, papriku a rajčata nakrájená na malé kostičky. Restujeme, dokud zelenina nezměkne a lehce nezkaramelizuje. Nakonec přidáme lžičku medu, která zjemní chuť a zvýrazní aroma.

5

Hotovou zeleninu vmícháme do nabobtnalého kuskusu a podle potřeby dochutíme solí či pepřem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

585 kcal

2457 kJ

T:

21 g

B:

44 g

S:

46 g

V:

5 g

Dobrou chuť!

Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktorka ve Fitshakeru

Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.