
Lehké, voňavé a přitom výživné jídlo, které potěší všechny milovníky ryb i zdravého stravování. Kombinace šťavnatého pstruha s čerstvými bylinkami a jemně karamelizovaným zeleninovým kuskusem je ideální k obědu nebo večeři – a připravíš ji i během běžného dne.
Jak na to?
1
Pstruhy omyjeme, očistíme a osušíme papírovou utěrkou. Potřeme je olivovým olejem, osolíme, opepříme a přidáme trochu kmínu. Dovnitř vložíme větvičky rozmarýnu a libečku, které rybě dodají krásnou vůni a svěžest.
2
Pstruha můžeme připravit dvěma způsoby: - Na grilovací pánvi: opečeme z obou stran dozlatova, přibližně 10 minut z každé strany. - V troubě: pečeme při teplotě 180–200 °C asi 20 minut, dokud nemá kůže zlatavý odstín a maso se snadno odděluje od kostí. Podáváme s plátkem citronu na dochucení.
3
Kuskus nasypeme do misky, osolíme, opepříme a zalijeme vroucí vodou (asi 1 cm nad jeho povrch). Přikryjeme a necháme 5–7 minut nabobtnat.
4
Mezitím si na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje. Přidáme nasekanou cibuli, česnek, papriku a rajčata nakrájená na malé kostičky. Restujeme, dokud zelenina nezměkne a lehce nezkaramelizuje. Nakonec přidáme lžičku medu, která zjemní chuť a zvýrazní aroma.
5
Hotovou zeleninu vmícháme do nabobtnalého kuskusu a podle potřeby dochutíme solí či pepřem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
585 kcal
2457 kJ
T:
21 g
B:
44 g
S:
46 g
V:
5 g

Dobrou chuť!
Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)