Všechny
Recepty
Všeobecné
Zdraví
Stravování
Fitshaker podcasty
Cvičení
Proměny
Seberozvoj a motivace
Hubnutí
Pro fit maminky
LÉTO
Těhotenství
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!

Krémové zapečené orzo s dýní a Lučinou

45 min
4 porce
dynove orzo

Potřebujeme: 

  • 250 g těstovin orzo
  • ½ menší dýně hokkaido
  • 1 červená cibule
  • 200 g Lučiny nebo jiného krémového sýra
  • 1 l zeleninového vývaru (nebo BIO bujonu)
  • 70 g strouhané mozzarelly
  • 1 čajová lžička rozmarýnu
  • sůl, pepř
dynove orzo

Jednoduché, syté a krémové jídlo, které si zamiluješ na první ochutnání. Orzo těstoviny se v troubě krásně propojí s dýní, Lučinou a mozzarellou a výsledkem je jemný pokrm plný chutí – ideální pro rodinný oběd nebo večeři. 🍽️

Jak na to?

1

Dýni nakrájíme na malé kostičky a cibuli nadrobno.

2

Doprostřed zapékací mísy vložíme Lučinu. Kolem ní nasypeme orzo těstoviny, přidáme dýni a cibuli.

3

Vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn. Nemícháme.

4

Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 15 minut.

5

Po 15 minutách vše promícháme, posypeme mozzarellou a zapékáme dalších 15 minut.

Výsledkem je lahodné, krémové a syté jídlo, které si vychutná celá rodina. 🧡

Dobrou chuť!

ebook
Fotka autora
Lujza Kašická
Redaktorka ve Fitshakeru

Ahoj, jmenuju se Lujza. Miluji karí, čili, kriminální podcasty a hlasitý rap při vaření. 🙂 Jsem typ člověka, který rád zkouší nové recepty a zároveň se dokolečka vrací k těm oblíbeným. Jsem nadšená, když ostatním moje výtvory chutnají. Protože mám pravidelně někam zpoždění, vařím hlavně rychlé a lehké recepty, které mám hotové za pár minut.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.