Informace o cvičení
Vítej u dalšího stravovacího videa!
V těch předešlých jsme se toho hodně naučili o jednotlivých makroživinách – sacharidech, tucích a bílkovinách – a dnes na to navážeme. Naše nutriční koučka Bibi Sviežená ti představí koncept „zdravého talíře“, který ti ukáže, jak by mělo vypadat rozložení těchto složek na tvém talíři. Naučíš se důležité zásady, např.:
• Jaké množství zeleniny bys měla denně sníst?
• Proč je důležité přidat do stravy i tmavou listovou zeleninu?
• Jaký podíl z tvého talíře by měly tvořit sacharidy, bílkoviny a tuky?
• Proč je důležité vnímat i množství přijímané soli nebo vlákniny?
• A hooodně dalších praktických tipů.
Přikládáme i PDF ke stažení, co může tvořit „zdravý talíř“ (upravené podle http://www.healthyplate.eu/sk/).
Když si zkusíš úkol týdne, naučíš se mít všechny složky pod kontrolou a nakombinovat si vlastní „zdravý talíř“ pro tebe bude maličkost. Tak si najdi 15 minut času a poslechni si tyto výživné informace... :-)