Informace o cvičení
V tomto videu o stravování nám Evka Cikrytová z Jimejinak.cz řekne vše o tom, jak si sestavit zdravý oběd. Kdy bychom ho měli jíst a proč je dobré dát si na oběd polévku i hlavní jídlo, i když chceme zhubnout?
Evka doporučuje komplexní talíř, tedy složený z obiloviny, tepelně upravené zeleniny a luštěniny. Jídlo si můžeme posypat klíčky, zelenou drobenkou a také semínky, která jsou skvělý zdroj tuku. Množství inspirací na recepty najdeš ve vzorovém rostlinném jídelníčku, který jsme posílali na začátku výzvy. Případně můžeš vyzkoušet některý z těchto tipů:
Zeleninové kari s kokosovým mlékem
Letní quinotto s cuketou a fazolemi
Pokud takový rostlinný oběd není vůbec pro tebe, tak právě na oběd je skvělý čas, aby sis naložila na talíř libové masíčko, případně rybu. Jelikož maso více zatíží naše trávení, je lepší, pokud ho konzumujeme spíše v době oběda než na večeři. Pro lepší trávení je naprosto nejideálnější, pokud jej kombinujeme se zeleninou. Pokud se však cítíš dobře a nemáš žádné trávicí potíže, tak pokračuj dále v přílohách, tak jak jsi zvyklá. Zelenina by však na talíři neměla nikdy chybět. ;-)
Skvělé jsou například tyto recepty:
Kromě toho, co si připravit na oběd se dozvíš také, co dělat, když přijde krize a když tě okolí nepodporuje na tvé cestě. Udělej si dnes volný den, načerpej energii a ať ti tyto infošky padnou vhod. Velice ti držíme palce!
...
Na závěr ještě pár důležitých informací:
- Poslechni si Meditaci vděčnosti. Ideální, když ji budeš poslouchat každý den, například. jako tvůj nový ranní rituál. Budeme v ní děkovat za své dokonalé tělo, které už nyní máme a podporovat sebelásku – tak důležitou esenci (nejen) při hubnutí. Můžeš si ji prohlédnout ZDE. Ale můžeš si ji STÁHNOUT ve formátu MP3 ZDE.
- Nefunguje Ti video plynule? Sniž si kvalitu videa v pravém dolním rohu klepnutím na ozubené kolečko a vyber nejnižší hodnotu. Další rady, tipy a odpovědi na Tvé otázky NAJDEŠ ZDE.
- Nechodí Ti naše e-maily a nemáš je ani v propagační poště, nebo ve SPAMĚ? Vlož svůj e-mail do tohoto FORMULÁŘE.