Aktivuj si členství a získej tak přístup k videím a mnoho dalšího...
VÝZVA DO PLAVEK 2023 - Pestrost ve stravě – co to vlastně znamená?
Veronika Pourová a Andrea JakešováVÝZVA DO PLAVEK 2023
Náučné video
4.7
9 min
0 vidění
Informace o cvičení
Vítej u druhého stravovacího videa této výzvy!
Dnes si společně s nutriční terapeutkou Verčou posvítíme na to, jak by měla vypadat pestrá a vyvážená strava. Zobrazíme si zdravý talíř a na konkrétních příkladech si vysvětlíme, co všechno může obsahovat. Tak, abychom byli sytí a cítili se fit. 😊
Odpovíme i na tyto otázky:
Jak by měl být ideálně rozdělený zdravý talíř?
Proč tuky představíme zvlášť?
Na co si dávat při tvorbě svého talíře pozor?
Proč je tak důležitá pestrost našeho jídelníčku?
A mnoho dalšího.
Na shlédnutí tohoto videa ti bude stačit jen 9 minut a věříme, že ti pomůže lépe porozumět zdravé a vyvážené stravě a díky němu si budeš umět svůj jídelníček jednoduše vyskládat.
Tak už stačí jen pustit „PLAY“ a vychutnat si ho. 😊
Na závěr ještě pár důležitých informací:
Nefunguje ti video plynule? Sniž si kvalitu videa v pravém dolním rohu kliknutím na ozubené kolečko a vyber nejnižší hodnotu.
Veronika Pourová a Andrea JakešováVÝZVA DO PLAVEK 2023
Projekt Ne hladu založily nutriční terapeutky Andrea Jakešová a Veronika Pourová v roce 2012. Celé to začalo blogem, který reagoval na nepravdivé informace a mýty ve výživě, které se šířily internetem. Blog www.nehladu.cz pomáhal, a dodnes pomáhá, lidem zorientovat se ve světě výživy a vyznat se v nepřeberném množství často protichůdných informací, a to na základě aktuálních poznatků vědy. V roce 2019 vyšla kniha O výživě , která srozumitelným způsobem předává informace o zdravém stravování široké laické veřejnosti. Věnuje se vysvětlení základních pojmů ve výživě, popisu jednotlivých živin a celkové energetické potřeby jedince, vyvracení výživových mýtů i populárních diet. Její součástí je několik vyvážených receptů a vzorové jídelníčky propočítané na různou energetickou hodnotu. V roce 2022 vyšla kuchařka Vyváženě, na které se podílelo 5 nutričních terapeutek, a která přináší 108 receptů sestavených tak, aby byly vyvážené. Najdete v ní mezinárodní kuchyni i české klasiky, jídla s masem, vegetariánská i veganská a označené jsou také recepty bez lepku a bez mléka, aby se v ní dobře orientovali i jedinci s různými výživovými omezeními. Jídla jsou v kuchařce rozdělena do tří kategorií, a to na snídaně, svačiny a hlavní jídla. Informace o výživě i aktuality z poradny sdílíme na našem webu www.nehladu.cz a na našich sociálních sítích Instagram a Facebook. Od roku 2021 pravidelně vychází podcast O výživě, který se věnuje jak osvětě ve zdravé výživě, tak rozhovorům se sportovci a zajímavými osobnostmi, které mají co do činění s výživou. Vyšla také série nahrávek přímo z naší poradny, kdy jsme se souhlasem klientů nahrávaly průběh celé spolupráce. Tým Ne hladu má na kontě i nespočet výstupů v nejrůznějších televizních i online pořadech, jako je DVTV, Dobré ráno s ČT, Sama doma nebo Prima NEWS. Rozhovory s nutričními terapeutkami vyšly například v magazínech Dieta, Apetit, Forbes, MF Dnes nebo Květy. Veškerou aktivitu Ne hladu propojuje snaha o co nejširší osvětu ve zdravé výživě na základě vědecky podložených informací zbavených mýtů.