Aktivuj si členství a získej tak přístup k videím a mnoho dalšího...
VÝZVA DO PLAVIEK 2023 - Emoce, chutě a jejich vzájemný vliv
Veronika Pourová a Andrea JakešováVÝZVA DO PLAVEK 2023
Náučné video
4.8
18 min
0 vidění
Informace o cvičení
Vítej u dalšího videa o stravování!
Stává se ti, že bys stále něco pojídala? Že máš často chutě na sladké a jídlo konzumuješ, když si chceš zlepšit náladu? Potom je tohle video určeno přesně pro tebe. 😊
Neboj se, tyto problémy trápí spoustu z nás. A vyřešit je nemusí být jen otázkou naší vůle. Řešení může být celkem snadné. Andrejka z Ne hladu ti prozradí, jak na to.
V tomhle videu si posvítíme na to:
Jakou roli sehrává psychika při řešení otázky našeho stravování?
Jak funguje sytivost jídla?
Jak je to s éčky ve stravě?
Co dělat, když tě přepadají chutě na sladké?
A mnoho dalšího.
Jestli se chceš dozvědět, která éčka jsou v pořádku a která naopak ve stravě radši nemít,tady najdeš malý tahák. Pomůže ti při výběru potravin v obchodě. 😊
A teď si už zapni dnešní video. Přejeme ti příjemné sledování. 😊
Veronika Pourová a Andrea JakešováVÝZVA DO PLAVEK 2023
Projekt Ne hladu založily nutriční terapeutky Andrea Jakešová a Veronika Pourová v roce 2012. Celé to začalo blogem, který reagoval na nepravdivé informace a mýty ve výživě, které se šířily internetem. Blog www.nehladu.cz pomáhal, a dodnes pomáhá, lidem zorientovat se ve světě výživy a vyznat se v nepřeberném množství často protichůdných informací, a to na základě aktuálních poznatků vědy. V roce 2019 vyšla kniha O výživě , která srozumitelným způsobem předává informace o zdravém stravování široké laické veřejnosti. Věnuje se vysvětlení základních pojmů ve výživě, popisu jednotlivých živin a celkové energetické potřeby jedince, vyvracení výživových mýtů i populárních diet. Její součástí je několik vyvážených receptů a vzorové jídelníčky propočítané na různou energetickou hodnotu. V roce 2022 vyšla kuchařka Vyváženě, na které se podílelo 5 nutričních terapeutek, a která přináší 108 receptů sestavených tak, aby byly vyvážené. Najdete v ní mezinárodní kuchyni i české klasiky, jídla s masem, vegetariánská i veganská a označené jsou také recepty bez lepku a bez mléka, aby se v ní dobře orientovali i jedinci s různými výživovými omezeními. Jídla jsou v kuchařce rozdělena do tří kategorií, a to na snídaně, svačiny a hlavní jídla. Informace o výživě i aktuality z poradny sdílíme na našem webu www.nehladu.cz a na našich sociálních sítích Instagram a Facebook. Od roku 2021 pravidelně vychází podcast O výživě, který se věnuje jak osvětě ve zdravé výživě, tak rozhovorům se sportovci a zajímavými osobnostmi, které mají co do činění s výživou. Vyšla také série nahrávek přímo z naší poradny, kdy jsme se souhlasem klientů nahrávaly průběh celé spolupráce. Tým Ne hladu má na kontě i nespočet výstupů v nejrůznějších televizních i online pořadech, jako je DVTV, Dobré ráno s ČT, Sama doma nebo Prima NEWS. Rozhovory s nutričními terapeutkami vyšly například v magazínech Dieta, Apetit, Forbes, MF Dnes nebo Květy. Veškerou aktivitu Ne hladu propojuje snaha o co nejširší osvětu ve zdravé výživě na základě vědecky podložených informací zbavených mýtů.