Každý má rád lehký a chutný recept na těstoviny.
Mám pro tebe tip, jak připravit lahodnou zelenou omáčku na těstoviny, která je sytá, jednoduchá a rychlá 😊.
Jak na to:
1
Uvaříme si těstoviny.
2
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a dozlatova opečeme cibulku.
3
Nastavíme hořák na nižší teplotu. Přidáme hrášek a brokolici nakrájenou na malé kousky, osolíme, okořeníme a promícháme. Restujeme na mírné teplotě, dokud hrášek a brokolice nejsou uvařené.
4
Před rozmixováním si můžeme odebrat trochu uvařeného hrášku, který potom přidáme k těstovinám.
5
Uvařený hrášek a brokolici dáme do mixéru, přidáme vodu, petržel, parmazán, šťávu z citronu. Rozmixujeme dohladka. Pokud je omáčka hustá, přidáme vodu.
6
Vrátíme do pánve a ještě necháme přejít varem. Když je třeba, dochutíme solí a pepřem.
7
Omáčku dáme na těstoviny společně s hráškem, který jsme si odložili, promícháme a podáváme.
8
Těstoviny můžeme ochutit čerstvými výhonky, klíčky nebo salátem.
TIP: Můžeš snadno přidat i další bílkoviny (i když hrášek jich obsahuje dost) přidáním pečeného lososa nebo pečeného kuřete či tofu.
Dobrou chuť 😊!
Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz