
Rychlovka na snídani, kterou si snadno vezmeš s sebou na cesty či do práce. Vejce nikdy nezklamou – jsou plná živin a s opečeným chlebem s lučinou a zeleninou tvoří dokonalé jídlo. Tato frittata je lehká, zdravá a hotová za chvilku.
Jak na to?
1
Předehřejeme troubu na 190 °C.
2
V míse prošleháme vejce s mlékem, hořčicí, bylinkovou solí a pepřem.
3
Chřest omyjeme, odřízneme dřevnaté konce. Můžeme ho nakrájet na kousky a přidat do vaječné směsi, nebo podélně rozkrojit a naskládat na plech vymazaný olejem.
4
Špenát nasekáme a buď vmícháme do vaječné směsi, nebo rozložíme na chřest.
5
Vaječnou směs rovnoměrně nalijeme na plech a posypeme rozdrobenou fetou.
6
Pečeme 20–22 minut, dokud směs pěkně neztuhne a není rosolovitá.
Výživové hodnoty na 1 porci (bez přílohy):
152 kcal
638 kJ
T:
11 g
B:
12 g
S:
2.5 g
V:
1 g

Přejem ti rychlou a chutnou snídani plnou bílkovin! 😊
Hubnutí nemusí být o odříkání a stresu – může to být cesta plná radosti a malých vítězství.
Ve Fitshakeru věříme, že ty nejlepší výsledky přicházejí, když si užíváš každý krok své proměny. Stačí začít, vytrvat a pečovat o sebe s lehkostí a láskou. Pohyb, chutné jídlo a podpora komunity ti pomohou cítit se silná, sebevědomá a šťastná.
Hubni s lehkostí a radostí – zasloužíš si to! 💛
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.