
Tato jablečno-skořicová ovesná kaše je dokonalým spojením tepla, vůně a výživy v jedné misce. Kombinace jablek, skořice a muškátového oříšku vytváří útulnou chuť podzimu, zatímco ovesné vločky zasytí na celé dopoledne. Slazená jen medem nebo javorovým sirupem, je skvělou volbou pro zdravou snídani plnou vlákniny a energie.
Jak na to?
1
V menším hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme vločky, špetku soli, skořici a muškátový oříšek. Promícháme.
2
Jablko oloupeme, nakrájíme na kousky a přidáme k vločkám. Vaříme na mírném ohni 10–12 minut, občas promícháme.
3
Přimícháme med nebo javorový sirup a nasekané pekany. Kaši odstavíme z ohně a necháme krátce odstát.
4
Podáváme teplou, můžeme dozdobit extra ořechy nebo lžičkou ořechového másla.

Dobrou chuť!
📖 Objevte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️
Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Naše kniha Fitshaker v kuchyni přináší množství jednoduchých a výživných receptů pro celou rodinu.
Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, určitě si najdete to své. ➡️ Dostupná na Fitshaker e-shopu již nyní!
Pořiďte si ji ještě dnes a zpříjemněte si vaření. Vařte zdravěji, chutněji a s radostí!
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.