
Plná beta-karoténu, vlákniny a zdravých tukov, zasýti bez ťažoby a podporí tvoj imunitný aj tráviaci systém. Polievka, ktorá je perfektnou voľbou nielen pre vegánov na ľahký obed, večeru alebo počas hektického dňa ako 1 rýchle plnohodnotné jedlo.
Jak na to?
1
Do rozehřátého hrnce dáme kokosový olej a velmi pomalu opečeme nadrobno nakrájený pórek do sklovita (cca 3–5 minut).
2
Přidáme na kostky nakrájené batáty a chvíli restujeme na středním plameni.
3
Následně přidáme propláchnutou červenou čočku, skořici, krátce ještě orestujeme a poté zalijeme vývarem (případně vodou).
4
Přivedeme k varu, přikryjeme a vaříme cca 20 minut, dokud nejsou batáty i čočka měkké.
5
Vmícháme kokosové mléko a dochutíme solí.
6
Následně rozmixujeme dohladka a podáváme posypané konopnými a dýňovými semínky (doporučuji použít nasucho opečené).

Vychutnej si polévku plnými doušky!
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.