
Pokud máš chuť na něco slovenského, ale zároveň svěžího a letního, tyto halušky s cuketou a brynzou jsou přesně pro tebe! Cuketa dodá těstu lehkost, brynza zase výraznou chuť a křupavá slaninka to celé krásně doladí 😋. Skvělý způsob, jak využít cukety ze zahrady a zároveň si pochutnat na klasice trochu jinak.
Jak a to?
1
Cukety nastrouhej nahrubo, pak je pořádně vymačkej, abys odstranila co nejvíce vody.
2
V míse smíchej vejce, mouku a sůl, přidej vymačkanou cuketu a promíchej. Postupně přilévej mléko a míchej, dokud nevznikne polotuhé těsto vhodné na halušky.
3
Ve větším hrnci přiveď k varu osolenou vodu. Pomocí síta na halušky nebo haluškovače protlač těsto do vody. Halušky vař, dokud nevyplavou na povrch, což obvykle trvá 3–5 minut.
4
Mezitím na suché pánvi osmaž na kostičky nakrájenou slaninu dokřupava.
5
Uvařené halušky sceď a ještě teplé promíchej s brynzou. Ta se díky teplu krásně rozpustí a obalí každý kousek.
6
Na závěr posyp halušky křupavou slaninou a můžeš podávat.
Tyto cuketovo-brynzové halušky jsou skvělou obměnou tradičního receptu – méně těžké, ale stále plné chuti! Díky cuketě působí svěže a v kombinaci s brynzou a slaninou tě přenesou do srdce slovenské kuchyně.

Reštart po létě 2025 startuje 8. září! 🌞
💪 Přidej se k naší výzvě Reštart po létě a dopřej si nový začátek po dovolenkové sezóně. Čekají tě efektivní tréninky pro každou úroveň, zdravé a rychlé recepty, které ti pomohou cítit se lehčeji, a podpora komunity žen, které do toho jdou spolu s tebou.
Vrať se do formy, získej energii i motivaci – a to všechno z pohodlí domova.
Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)