
Jednoduchý a sytý oběd nebo večeře, kde se dýně peče přímo se sýrovou omáčkou a masem. Ideální podzimní jídlo, které zasytí celou rodinu.
Jak na to?
1
V hrnci začneme zahřívat smetanu s mlékem, prolisovaným česnekem a polovinou tymiánu. Necháme asi 10 minut pomalu probublávat. Poté vmícháme hořčici a dochutíme solí a pepřem.
2
Dýni rozkrojíme, vydlabeme semínka a nakrájíme na plátky silné 1–2 cm. Cibuli nakrájíme na měsíčky a necháme zesklovatět na olivovém oleji. Přidáme mleté maso, zbytek tymiánu, osolíme, opepříme a společně dusíme přibližně 20 minut.
3
Do zapékací mísy vložíme vrstvu masa s cibulí, posypeme polovinou sýra a zalijeme polovinou smetanové omáčky. Navrch rozložíme plátky dýně, posypeme zbytkem sýra a zalijeme zbylou omáčkou.
4
Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 30 minut. Poté přikryjeme alobalem, snížíme teplotu na 170 °C a pečeme dalších 10–15 minut. Před podáváním necháme 10 minut odpočívat.

Pokud tento recept vyzkoušíš, pošli nám fotku svého výtvoru do zprávy na Instagram Fitshakeru – rádi se podíváme, jak se ti povedl!🧡
Přejeme ti dobrou chuť!
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.


