Nejen výjimečné barvou, ale i neskutečně chutné sezónní halušky, jejichž hlavní ingrediencí je pyré z dýně hokkaido. Podávat je můžeš klasicky s brynzou nebo jako přílohu.
Čas přípravy
- 25 minutvaření dýně hokkaido
- 20 minutpříprava
Jak na to?
1
Hokkaido i se slupkou nakrájíme na větší kostky a dáme vařit asi na 25 minut. Potom ji slijeme, necháme vychladnout a rozmixujeme dohladka.
2
Z pyré, mouky, vajíčka, vody a soli vymícháme hladké polořídké těsto. Necháme ho několik minut odležet.
3
Do velkého hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme. Pomocí haluškovače do ní pasírujeme halušky, které vaříme asi 2–3 minuty. Po uvaření je slijeme a opláchneme studenou vodou, aby se neslepily. Můžeme je jemně pokapat olivovým olejem a promíchat.
4
Halušky podáváme s brynzou smíchanou s bílým jogurtem. Posypeme je opraženými dýňovými semínky.
Výživové hodnoty na 1 porci:
500 kcal
2100 kJ
T:
17 g
B:
24 g
S:
70 g
V:
14 g
Dobrou chuť 😊!
V kuchyni se motám už odmalička. Mám množství zálib, ale vaření a hlavně pečení patří mezi ty nej. Vyžívám se ve "stajlovaní" a focení jídla. Mám prostě neustále potřebu umělecky se projevit, tak se to snažím skloubit. Rád píšu recepty a mám radost, když se lidem podaří a chutnají jim. Nejsem prototypem vysloveně zdravého strávníka, ale velmi mi záleží na tom, co jím. Vařím a peču hlavně rozmanitě, čerstvě a chutně. Domácí jídlo je pro mě základ. Nemusím moc restaurace, protože si většinou řeknu, že bych to uvařil lépe. Miluju kváskování. Je to pro mě taková malá forma relaxu. Člověk se při něm naučí hlavně trpělivosti. No, a samozřejmě, není nad voňavý čerstvý kváskový chleba. Věřím, že budu přínosem a zpestřením úžasné Fitshaker komunity. Najdeš mě i na Facebooku jako Muž v zástere.