Halušky z dýně hokkaido – tradiční chuť v netradičním provedení
6 porcí

Nejen výjimečné barvou, ale i neskutečně chutné sezónní halušky, jejichž hlavní ingrediencí je pyré z dýně hokkaido. Podávat je můžeš klasicky s brynzou nebo jako přílohu.
Čas přípravy
- 25 minutvaření dýně hokkaido
- 20 minutpříprava
Jak na to?
1
Hokkaido i se slupkou nakrájíme na větší kostky a dáme vařit asi na 25 minut. Potom ji slijeme, necháme vychladnout a rozmixujeme dohladka.
2
Z pyré, mouky, vajíčka, vody a soli vymícháme hladké polořídké těsto. Necháme ho několik minut odležet.
3
Do velkého hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme. Pomocí haluškovače do ní pasírujeme halušky, které vaříme asi 2–3 minuty. Po uvaření je slijeme a opláchneme studenou vodou, aby se neslepily. Můžeme je jemně pokapat olivovým olejem a promíchat.
4
Halušky podáváme s brynzou smíchanou s bílým jogurtem. Posypeme je opraženými dýňovými semínky.
Výživové hodnoty na 1 porci:
500 kcal
2100 kJ
T:
17 g
B:
24 g
S:
70 g
V:
14 g

Dobrou chuť 😊!