Opět mám pro tebe recept na muffiny, které můžeš zabalit dětem nebo sobě do práce. Dobře chutnají teplé nebo studené, jsou ideální k snídani nebo do krabičky na oběd a můžeš je podávat se salátem jako zdravou lehkou večeři. Jsou připravené z dýně a ze zeleniny, jsou měkoučké a vláčné.
Proč si tento zdravý recept zamiluješ? Z více důvodů. Zdravé občerstvení kdykoliv během dne. Velmi jednoduché na výrobu. Skvělá možnost k snídani. Lehké jídlo podávané se salátem.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 190 °C.
2
Formu na muffiny vymastíme olejem.
3
Ve velké míse smícháme mouku, kypřicí prášek, mraženou zeleninu, sýr, dýni nastrouhanou najemno, kapii nakrájenou na menší kousky, petrželovou nať.
4
Ve druhé misce vyšleháme vajíčka, mléko a olej, přidáme do zeleninové směsi a osolíme. Mícháme, dokud se všechno spolu nespojí.
5
Těsto rozdělíme do formy a posypeme ho semínky. Pečeme 25 minut nebo dokud nevytáhneme z muffinů čisté párátko.
6
Podáváme teplé nebo studené.
Výživové hodnoty na 1 ks:
169 kcal
710 kJ
T:
9 g
B:
6 g
S:
16 g
V:
4 g
Dobrou chuť 😊!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz