Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Slané zdravé muffiny z dýně a zeleniny

30 min
20 ks
dýňové muffiny

Potřebujeme: 

  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 lžičku kypřicího prášku bez fosfátů
  • 1 hrnek mražené míchané zeleniny
  • 1 hrnek strouhaného sýru, já jsem použila ementál
  • 300 g dýně
  • 1 menší kapii
  • 3 lžíce nasekané čerstvé petrželové natě
  • 3 vejce
  • ¾ hrnku mléka
  • ¾ hrnku olivového oleje
  • mořskou/himalájskou sůl
  • semínka na ozdobu
dýňové muffiny

Opět mám pro tebe recept na muffiny, které můžeš zabalit dětem nebo sobě do práce. Dobře chutnají teplé nebo studené, jsou ideální k snídani nebo do krabičky na oběd a můžeš je podávat se salátem jako zdravou lehkou večeři. Jsou připravené z dýně a ze zeleniny, jsou měkoučké a vláčné.

Proč si tento zdravý recept zamiluješ? Z více důvodů. Zdravé občerstvení kdykoliv během dne. Velmi jednoduché na výrobu. Skvělá možnost k snídani. Lehké jídlo podávané se salátem.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 190 °C.

2

Formu na muffiny vymastíme olejem.

3

Ve velké míse smícháme mouku, kypřicí prášek, mraženou zeleninu, sýr, dýni nastrouhanou najemno, kapii nakrájenou na menší kousky, petrželovou nať.

4

Ve druhé misce vyšleháme vajíčka, mléko a olej, přidáme do zeleninové směsi a osolíme. Mícháme, dokud se všechno spolu nespojí.

5

Těsto rozdělíme do formy a posypeme ho semínky. Pečeme 25 minut nebo dokud nevytáhneme z muffinů čisté párátko.

6

Podáváme teplé nebo studené.

Výživové hodnoty na 1 ks:

169 kcal

710 kJ

T:

9 g

B:

6 g

S:

16 g

V:

4 g

dynove muffiny recept
dýňové muffiny slané

Dobrou chuť 😊!

fit recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.