
Ezogelin çorba je lahodná a výživná polévka pocházející z turecké kuchyně. Spojení bulguru, červené čočky a aromatických koření vytváří hustou a sytou polévku, která tě zahřeje a zasytí.Sušená máta dodává jedinečný nádech svěžesti, zatímco rajčatový protlak polévku krásně dochutí. Podává se tradičně s rozpečeným pita chlebem, který ji skvěle doplní.
Jak na to?
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Bulgur a červenou čočku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme dobře okapat.
2
Na dvou lžících olivového oleje osmahneme cibuli, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a krátce orestujeme.
3
Přimícháme rajčatový protlak a sušenou mátu, promícháme a necháme rozvonět.
4
Přidáme bulgur a čočku, zalijeme 1 litrem vody, přivedeme k varu a vaříme přibližně 15 minut, dokud všechny suroviny nezměknou.
5
Hotovou polévku servíruj ozdobenou větvičkami čerstvé máty a podávej s rozpečeným pita chlebem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
488 kcal
2049 kJ
T:
12 g
B:
18 g
S:
71 g
V:
14 g

🍽 Dobrou chuť!
📖 Objevte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni!🍽️
Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Naše kniha Fitshaker v kuchyni přináší množství jednoduchých a výživných receptů pro celou rodinu.Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, určitě si najdete to své.➡️ Dostupná na Fitshaker e-shopu už teď!Získejte ji ještě dnes a zpříjemněte si vaření.
Vařte zdravěji, chutněji a s radostí! 🍽️
Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)