Všechny
Recepty
Zdraví
Všeobecné
Stravování
Cvičení
Fitshaker podcasty
Proměny
Hubnutí
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Ezogelin čorba – Turecká polévka s bulgurem a čočkou

30 min
4 porce
turecká polevka

Potřebujeme: 

  • 1 cibuli
  • 150 g bulguru
  • 150 g červené čočky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 70 g rajčatového protlaku
  • 2 lžičky sušené máty
  • sůl podle chuti
  • 4 větvičky čerstvé máty
  • 4 pita chleby
turecká polevka

Ezogelin çorba je lahodná a výživná polévka pocházející z turecké kuchyně. Spojení bulguru, červené čočky a aromatických koření vytváří hustou a sytou polévku, která tě zahřeje a zasytí.Sušená máta dodává jedinečný nádech svěžesti, zatímco rajčatový protlak polévku krásně dochutí. Podává se tradičně s rozpečeným pita chlebem, který ji skvěle doplní.

Jak na to?

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Bulgur a červenou čočku propláchneme pod tekoucí vodou a necháme dobře okapat.

2

Na dvou lžících olivového oleje osmahneme cibuli, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek a krátce orestujeme.

3

Přimícháme rajčatový protlak a sušenou mátu, promícháme a necháme rozvonět.

4

Přidáme bulgur a čočku, zalijeme 1 litrem vody, přivedeme k varu a vaříme přibližně 15 minut, dokud všechny suroviny nezměknou.

5

Hotovou polévku servíruj ozdobenou větvičkami čerstvé máty a podávej s rozpečeným pita chlebem.

polevka čorba

🍽 Dobrou chuť! 

📖 Objevte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni!🍽️

Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Naše kniha Fitshaker v kuchyni přináší množství jednoduchých a výživných receptů pro celou rodinu.Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, určitě si najdete to své.➡️ Dostupná na Fitshaker e-shopu už teď!Získejte ji ještě dnes a zpříjemněte si vaření. 

Vařte zdravěji, chutněji a s radostí! 🍽️

kniha Fitshaker
Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktorka ve Fitshakeru

Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.