Všechny
Recepty
Zdraví
Všeobecné
Stravování
Cvičení
Fitshaker podcasty
Proměny
Hubnutí
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Skvělý tip na oběd: Grilovaná kuřecí prsa s chřestovou omáčkou a bulgurem

45 min
4 porce
grilovana kureci prsa

Potřebujeme: 

  • 400 g kuřecích prsou
  • --
  • Omáčka:
  • 50 g másla
  • 500 g bílého chřestu
  • 1 batát
  • 100 ml bílého vína nebo vody
  • mořská/himalájská sůl
  • 250 ml smetany na vaření
  • mletý černý pepř
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • --
  • Marináda na kuřecí prsa:
  • olivový olej
  • 5 stroužků česneku
  • grilovací koření
  • mořská/himalájská sůl
  • --
  • Bulgur:
  • olivový olej
  • 1 jarní cibulka
  • 1 šálek bulguru
  • 2 šálky vody
  • mořská/himalájská sůl
  • --
  • Na ozdobu:
  • jarní cibulka nebo pažitka
grilovana kureci prsa

Tento recept možná vypadá složitě, ale je jednodušší, než bys čekala. Do hodiny budeš mít chutný oběd pro celou rodinu hotový.Stejně jako medvědí česnek má i chřest své omezené sezónní období. Proto jsem vyzkoušela chřestovou omáčku, která v kombinaci s kuřecím masem chutná výborně. Můžeš si ji vychutnat s přílohou, nebo i bez – to nechám na tobě. Případně si zvol přílohu podle své chuti. 😊

Jak na to?

1

Začneme omáčkou. Rozpustíme máslo.

2

Přidáme oloupaný a nakrájený chřest spolu s batátem. Krátce restujeme.

3

Podlijeme bílým vínem, osolíme a dusíme doměkka.

4

Mezitím si připravíme marinádu z olivového oleje, grilovacího koření a prolisovaného česneku.

5

Kuřecí prsa nakrájíme, lehce naklepeme, osolíme a vložíme do misky s marinádou. Vše promícháme a necháme chvíli odležet v lednici.

6

Jakmile je chřest s batátem měkký, přendáme směs do mixéru, přidáme smetanu na vaření a rozmixujeme dohladka.

7

Směs vrátíme do hrnce, dochutíme pepřem a přivedeme k varu.

8

Nakonec odstavíme z plotny a vmícháme dvě lžíce zakysané smetany.

9

Předehřejeme kontaktní gril. Pokud ho nemáme, maso opečeme na pánvi z obou stran.

10

Na rozehřátý gril položíme naložené maso, zavřeme a grilujeme cca 10–15 minut.

11

Pokud připravujeme maso na pánvi, opékáme z každé strany dozlatova.

12

Zatím si připravíme bulgur – v hrnci rozehřejeme olivový olej, orestujeme nakrájenou jarní cibulku a přidáme bulgur.

13

Promícháme, zalijeme dvěma šálky vody, osolíme a přivedeme k varu.

14

Poté odstavíme z plotny a necháme pod pokličkou dojít doměkka.

15

Na talíř servírujeme chřestovou omáčku, bulgur a nakrájená grilovaná kuřecí prsa.

16

Ozdobíme jarní cibulkou nebo pažitkou a podáváme.

Výživové hodnoty na 1 porci (s bulgurom):

656 kcal

2755 kJ

T:

24 g

B:

42 g

S:

59 g

V:

14 g

Výživové hodnoty na 1 porci (bez bulguru):

456 kcal

1915 kJ

T:

22 g

B:

36 g

S:

21 g

V:

4 g

grilovane kuracie prsia so zeleninou

Ať ti chutná😊.

Dopřej svému tělu nejen kvalitní a chutnou stravu, ale také dostatek pohybu. S námi ti rozhodně chybět nebude. Přidej se k nám a cvič doma v pohodlí 😉.

cvičenie na domaker
Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.