
Klasické jídlo asijské kuchyně, které se spojuje s výraznou chutí sójové omáčky, křupavých arašídů a jemně pikantního nádechu chilli. Tento recept je připravený v bezlepkové verzi, takže si ho mohou vychutnat i ti, kteří se lepku vyhýbají.
Jak na to?
1
Kuřecí maso nakrájíme na menší kostičky a vložíme do mísy. Přidáme škrob, pepř, sójovou omáčku a ocet, promícháme a necháme marinovat 30 minut. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
2
Zeleninu si připravíme: česnek a zázvor nasekáme nadrobno, papriku nakrájíme na kousky a chilli papričky na kolečka.
3
Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme česnek se zázvorem. Přidáme kuřecí maso, opečeme ze všech stran a přidáme papriku, chilli a arašídy. Restujeme pár minut, aby zelenina zůstala křupavá.
4
Zalijeme zbylou sójovou omáčkou smíchanou s vodou a cukrem, promícháme a dusíme pod pokličkou asi 15 minut, dokud maso nezměkne a omáčka mírně nezhoustne.
5
Nakonec posypeme nasekanou jarní cibulkou a podáváme s jasmínovou rýží.
Přejeme ti exotický gurmánský zážitek plný asijských chutí! 🥢🍗

Hubnutí nemusí být o odříkání a stresu – může to být cesta plná radosti a malých vítězství.
Ve Fitshakeru věříme, že ty nejlepší výsledky přicházejí, když si užíváš každý krok své proměny. Stačí začít, vytrvat a pečovat o sebe s lehkostí a láskou. Pohyb, chutné jídlo a podpora komunity ti pomohou cítit se silná, sebevědomá a šťastná.
Hubni s lehkostí a radostí – zasloužíš si to! 💛
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.