
Tradiční jídlo ze severní Afriky a Blízkého východu, které si získalo oblibu po celém světě. Kombinuje voňavé koření, rajčatový základ a vajíčka, která se v omáčce jemně podusí. Výsledkem je sytý a zdravý pokrm, který si můžete vychutnat k snídani, obědu nebo lehčí večeři.
Jak na to?
1
Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme ji, dokud nezměkne a nezíská zlatavou barvu.
2
Poté přidáme nasekaný česnek, římský kmín a koriandr. Krátce orestujeme, aby se koření rozvonělo.
3
Přidáme na proužky nakrájené červené papriky a restujeme je do poloměkka. Vmícháme nasekaná rajčata a necháme vařit asi 5 minut. Osolíme, opepříme a dusíme dalších 10 minut, dokud paprika nezměkne a omáčka se nezahustí.
4
Přidáme na proužky nakrájené červené papriky a restujeme je do poloměkka. Vmícháme nasekaná rajčata a necháme vařit asi 5 minut. Osolíme, opepříme a dusíme dalších 10 minut, dokud paprika nezměkne a omáčka se nezahustí.
5
Do směsi uděláme 3–4 malé důlky a opatrně do nich rozklepneme vejce. Osolíme, přikryjeme pokličkou a dusíme 6–8 minut, dokud bílky neztuhnou a žloutky zůstanou krémové.
Výživové hodnoty na 1 porci:
376 kcal
1579 kJ
T:
23 g
B:
20 g
S:
26 g
V:
7 g

Užij si toto skvělé orientální jídlo – Dobrou chuť!
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.