
Chceš si dopřát něco slaného, teplého a voňavého? Tyto pizzové buchtičky jsou skvělou volbou! Jsou měkoučké, plné chuti a hotové raz dva. Navíc je připravíš bez droždí i bez kynutí.
Jak na to?
1
Příprava těsta: V misce smícháme mouku, řecký jogurt a špetku soli. Rukama dobře vypracujeme těsto, aby vznikla jemná a hladká koule.
2
Těsto rozdělíme na 4 stejné části a necháme chvíli odpočívat.
3
Mezitím si připravíme náplň – nakrájená rajčata, nasekanou bazalku, lučinu, oba sýry a koření dobře promícháme.
4
Z každé kuličky těsta vytvarujeme plochý kruh, do kterého vložíme náplň. Okraje opatrně spojíme tak, aby náplň nevytekla.
5
Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
6
Buchtičky pečeme na mírném ohni, z obou stran dozlatova a dokřupava.
Výživové hodnoty na 1 porci:
661 kcal
2776 kJ
T:
19 g
B:
38 g
S:
84 g
V:
4 g

Tyto pizzové buchtičky jsou výborné jako teplý snack, ale skvěle chutnají i studené. Hodí se na večeři, piknik či k televizi. Zdravější alternativa klasické pizzy, kterou si zamiluješ! 😋
Ahoj, jmenuju se Lujza. Miluji karí, čili, kriminální podcasty a hlasitý rap při vaření. 🙂 Jsem typ člověka, který rád zkouší nové recepty a zároveň se dokolečka vrací k těm oblíbeným. Jsem nadšená, když ostatním moje výtvory chutnají. Protože mám pravidelně někam zpoždění, vařím hlavně rychlé a lehké recepty, které mám hotové za pár minut.