
Hustá, sytá a hřejivá polévka, kterou si zamiluješ. Je plná zeleniny, výrazného koření a větší porce s celozrnným chlebem plnohodnotně nahradí hlavní jídlo. Není ničím zahuštěná – místo toho jsme část polévky rozmixovali, což jí dodá krémovější konzistenci.
Jak na to
1
Na olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, řapíkatý celer a mrkev nakrájenou na tenká kolečka.
2
Přidáme mletou papriku, kmín, uzenou papriku, chilli, kurkumu a dýni nakrájenou na kostky (není třeba ji loupat).
3
Ingredience necháme za občasného míchání rozvonět, zalijeme vývarem, přidáme propláchnuté a scezené fazole a brambory nakrájené na kostky.
4
Pod pokličkou polévku vaříme přibližně 20 minut, dokud zelenina nezměkne.
5
Asi třetinu polévky odebereme, rozmixujeme dohladka a vlijeme zpět.
6
Polévku dochutíme solí, mletým černým pepřem a citronovou šťávou, poté ji odstavíme z plotny.
7
Podáváme ji s celozrnným chlebem a posypanou nasekanou petrželovou natí.
Výživové hodnoty na 1 porci (1 porcia (bez chleba)):
190 kcal
798 kJ
T:
6 g
B:
8 g
S:
27 g
V:
6 g

Hřejivá, výživná a plná chutí – tahle polévka ti zpříjemní i ten nejchladnější podzimní den.🧡
Většinu času trávíme právě v kuchyni – vařením, focením nebo natáčením videoreceptů. Tvorbě receptů se věnuji už téměř dekádu a zaměřuji se zejména na zdravější a jednoduché recepty, které připravuji z dostupných ingrediencí. Svoji tvorbu sdílím na Instagramu se skvělou komunitou, zároveň jsem i autorkou kuchařky s každodenními recepty. Volný čas nejraději trávím cestováním a vysedáváním u dobré kávy v útulných kavárnách.


