Tyto vánoční stromky z listového těsta jsou rychlé, chutné a ideální na sváteční stůl.
Kombinace bazalkového pesta, sýra a koření vytváří lahodnou chuť, která potěší každého. Doplněk v podobě osvěžujícího jogurtového dipu s čerstvými bylinkami zvýrazní chuť stromků. Perfektní na večírky nebo jako předkrm.
Jak na to?
1
Příprava stromků: Listové těsto rozválíme a potřeme čerstvým bazalkovým pestem.
2
Posypeme strouhaným sýrem, osolíme a okořeníme podle chuti.
3
Těsto přeložíme na polovinu a nakrájíme na stejně široké proužky.
4
Každý proužek složíme do vlnovek tak, aby připomínal tvar stromku.
5
Stromky položíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15–17 minut, dokud těsto nezezlátne.
6
Příprava jogurtového dipu: Do misky vložíme řecký jogurt.
7
Přidáme nasekané bylinky (pažitku a kopr), citronovou šťávu, česnekový prášek, sůl a černý pepř.
8
Důkladně promícháme a podáváme spolu s upečenými stromky.
TIP: Pokud chcete stromkům dodat více barev, můžete na těsto přidat nasekaná sušená rajčata nebo olivy.
Přejeme vám veselé sváteční dny a dobrou chuť! 🎄✨
✨ Naplánuj si úspěšný rok s Fitshaker diářem 2025! ✨
Ať jsou tvoje dny plné zdraví, pohybu a radosti. Fitshaker diář tě provede cestou za zdravějším a spokojenějším životem. Najdeš v něm prostor pro své cíle, užitečné tipy, inspirativní citáty a motivaci na každý den.🎯 Začni rok 2025 s plánem a splň si své sny!➡️
Objednej si diář na Fitshaker e-shopu už dnes!
Ahoj, jmenuju se Lujza. Miluji karí, čili, kriminální podcasty a hlasitý rap při vaření. 🙂 Jsem typ člověka, který rád zkouší nové recepty a zároveň se dokolečka vrací k těm oblíbeným. Jsem nadšená, když ostatním moje výtvory chutnají. Protože mám pravidelně někam zpoždění, vařím hlavně rychlé a lehké recepty, které mám hotové za pár minut.