Nevíš, co s kysaným zelím? Tento tip na kuřecí maso s bulgurem je skvělou volbou, pokud jde o využití kysaného zelí v receptech.
Kysané zelí není pro každého, ale pokud ti chutná, tento recept si určitě zamiluješ. U nás rozhodně zabodoval, a to dokonce i u mého tříletého syna.
Jak na to?
1
Předehřejeme troubu na 200 ˚C.
2
Všechny ingredience (maso, zelí, bulgur, papriku) dáme do pekáče, přidáme vodu nebo kuřecí vývar, jen tolik, aby zakryly suroviny.
3
Pečeme 25–35 minut, nebo dokud není maso hotové. Nakonec můžete dochutit solí.
4
Podávat lze s kysanou smetanou, kyselými okurkami, nakládanou červenou řepou, oblíbeným pečivem nebo jen tak samotné.
Výživové hodnoty na 1 porci:
255 kcal
1071 kJ
T:
9 g
B:
25 g
S:
17 g
V:
5 g
Dobrou chuť 😊!
Pokud tě tento recept zaujal, podívej se na další zdravé a chutné inspirace na webu Fitshaker! Najdeš tam spoustu receptů, které podporují vyvážený životní styl a pomohou ti jíst zdravě a s chutí každý den.
Na Fitshakeru dbáme na to, aby každý recept byl jednoduchý, výživný a skvěle chutnal – přesně jako tento zapečený pokrm s kysaným zelím.Klikni níže a objev více zdravých receptů na Fitshakeru!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz