Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Zapečené kysané zelí s kuřecím masem

45 min
6 porcí
kyslá kapusta s kuracím mäsom

Potřebujeme: 

  • 450 g kuřecích prsou nebo vykostěných kuřecích stehen
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 lžičku sladké mleté papriky
  • ½ šálek bulguru, hrubého
  • 1 šálek vody nebo vývaru
  • ¼ šálek olivového oleje
kyslá kapusta s kuracím mäsom

Nevíš, co s kysaným zelím? Tento tip na kuřecí maso s bulgurem je skvělou volbou, pokud jde o využití kysaného zelí v receptech.

Kysané zelí není pro každého, ale pokud ti chutná, tento recept si určitě zamiluješ. U nás rozhodně zabodoval, a to dokonce i u mého tříletého syna.

Jak na to?

1

Předehřejeme troubu na 200 ˚C.

2

Všechny ingredience (maso, zelí, bulgur, papriku) dáme do pekáče, přidáme vodu nebo kuřecí vývar, jen tolik, aby zakryly suroviny.

3

Pečeme 25–35 minut, nebo dokud není maso hotové. Nakonec můžete dochutit solí.

4

Podávat lze s kysanou smetanou, kyselými okurkami, nakládanou červenou řepou, oblíbeným pečivem nebo jen tak samotné.

Výživové hodnoty na 1 porci:

255 kcal

1071 kJ

T:

9 g

B:

25 g

S:

17 g

V:

5 g

zapekana kysla kapusta

Dobrou chuť 😊!

Pokud tě tento recept zaujal, podívej se na další zdravé a chutné inspirace na webu Fitshaker! Najdeš tam spoustu receptů, které podporují vyvážený životní styl a pomohou ti jíst zdravě a s chutí každý den.

Na Fitshakeru dbáme na to, aby každý recept byl jednoduchý, výživný a skvěle chutnal – přesně jako tento zapečený pokrm s kysaným zelím.Klikni níže a objev více zdravých receptů na Fitshakeru!

cvičenie na doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.