Všechny
Recepty
Zdraví
Všeobecné
Stravování
Cvičení
Fitshaker podcasty
Proměny
Hubnutí
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Božský bezlepkový jahodový koláč s mandlemi jen ze 6 ingrediencí

45 min
12 porcí
jahodový koláč

Potřebujeme: 

  • 250 g jahod (čerstvých nebo mražených)
  • 250 g mletých mandlí
  • 150 g cukru (třtinového, kokosového...)
  • 110 g bramborového nebo kukuřičného škrobu
  • 15 g kypřicího prášku bez fosfátů
  • 1 lžička vanilkového extraktu (nemusí být)
  • hrst nasekané hořké čokolády (nemusí být)
  • špetka soli
jahodový koláč

Veganská bezlepková jahodová dobrota jen ze 6 ingrediencí a s jednoduchou přípravou. Tento koláč je bez mouky a je nabitý čerstvými jahodami. Je měkký, šťavnatý a svěží. Věřím, že si ho zamiluješ stejně jako já a moje rodina.

Jak na to?

1

Předehřejeme troubu na 170 °C. Dortovou formu (já použila průměr 24 cm) vymažeme a vyložíme pečicím papírem.

2

Jahody rozmixujeme ponorným mixérem nebo v kuchyňském robotu. Mixujeme dohladka, aby nezůstaly žádné kousky.

3

Do kuchyňského robotu přidáme zbylé ingredience a zpracujeme, dokud se směs nespojí. Těsto by mělo být husté a držet tvar při nabírání. Pokud byly jahody velmi šťavnaté, těsto může být řidší – v tom případě přidáme 15–30 g (2–4 lžíce) bramborového škrobu a znovu promícháme.

4

Hladké těsto přemístíme do formy a vršek jemně uhladíme.

5

Pečeme 30–35 minut. Upečený koláč necháme úplně vychladnout ve formě.

6

Před podáváním můžeme koláč poprášit moučkovým cukrem, mletými mandlemi, ozdobit jahodami nebo čerstvou mátou. Skvěle se hodí i ke zmrzlině či jogurtu.

najlepší jahodový koláč

Výživové hodnoty na 1 porci:

222 kcal

929 kJ

T:

10.3 g

B:

3.8 g

S:

26.6 g

V:

2.6 g

Příjemné maškrcení 😊.

✨ Posilujeme ženy, aby mohly být tou nejlepší verzí sebe samých! ✨

Na Fitshakeru věříme, že zdraví a pohoda začínají v kuchyni a pohybem. S našimi recepty, tréninky a podporou komunity ti pomáháme cítit se silná, sebevědomá a plná energie.

➡️ Přidej se k nám a začni svou cestu za lepším JÁ ještě dnes! 💪🌿

cvičeni na doma
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.