
Veganská bezlepková jahodová dobrota jen ze 6 ingrediencí a s jednoduchou přípravou. Tento koláč je bez mouky a je nabitý čerstvými jahodami. Je měkký, šťavnatý a svěží. Věřím, že si ho zamiluješ stejně jako já a moje rodina.
Jak na to?
1
Předehřejeme troubu na 170 °C. Dortovou formu (já použila průměr 24 cm) vymažeme a vyložíme pečicím papírem.
2
Jahody rozmixujeme ponorným mixérem nebo v kuchyňském robotu. Mixujeme dohladka, aby nezůstaly žádné kousky.
3
Do kuchyňského robotu přidáme zbylé ingredience a zpracujeme, dokud se směs nespojí. Těsto by mělo být husté a držet tvar při nabírání. Pokud byly jahody velmi šťavnaté, těsto může být řidší – v tom případě přidáme 15–30 g (2–4 lžíce) bramborového škrobu a znovu promícháme.
4
Hladké těsto přemístíme do formy a vršek jemně uhladíme.
5
Pečeme 30–35 minut. Upečený koláč necháme úplně vychladnout ve formě.
6
Před podáváním můžeme koláč poprášit moučkovým cukrem, mletými mandlemi, ozdobit jahodami nebo čerstvou mátou. Skvěle se hodí i ke zmrzlině či jogurtu.

Výživové hodnoty na 1 porci:
222 kcal
929 kJ
T:
10.3 g
B:
3.8 g
S:
26.6 g
V:
2.6 g
Příjemné maškrcení 😊.
✨ Posilujeme ženy, aby mohly být tou nejlepší verzí sebe samých! ✨
Na Fitshakeru věříme, že zdraví a pohoda začínají v kuchyni a pohybem. S našimi recepty, tréninky a podporou komunity ti pomáháme cítit se silná, sebevědomá a plná energie.
➡️ Přidej se k nám a začni svou cestu za lepším JÁ ještě dnes! 💪🌿
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz