Gratulujeme! Máš už odcvičeno!

Video jsme ti právě připsali do tvého kalendáře

Chceš si zacvičit toto video?

Aktivuj si členství a získej tak přístup k videím a mnoho dalšího...

5. Rozinkový experiment: Vědomé jedení na vlastní kůži

RNDr. Barbara Sviežená, PhD.
RNDr. Barbara Sviežená, PhD.Jsem původně genetička, molekulární bioložka a odbornice na DNA a RNA. Po letech výzkumu jsem se rozhodla svůj obor rozšířit a přetavit do praxe, která pomáhá lidem měnit jejich životy.
Náučné video
4.8
14 min
3134 vidění

Informace o cvičení

K tomuto videu jsme připravili také pracovní list. Je to jednoduchá pomůcka, která ti usnadní pochopení tématu a pomůže ti ho přenést do praxe. Můžeš si ho stáhnout zde a použít kdykoli, když budeš chtít. 

Preferuješ čtení? Přinášíme ti článek s hlavními informacemi z videa – krátce, jasně a prakticky.  

Dokážeš si představit, že by ses na pár minut zastavila a podívala se na obyčejnou rozinku tak, jako bys ji viděla poprvé v životě? 🙂

Možná to zní zvláštně, ale právě toto malé cvičení může otevřít dveře k úplně jinému vztahu k jídlu – i k sobě samé.

Dnes si spolu projdeme rozinkový experiment, jedno z nejznámějších cvičení všímavosti. Objevíš, jaké to je jíst pomalu, s plnou pozorností a všemi smysly.

Dozvíš se:

  • jak vědomé jedení dokáže změnit tvoje vnímání hladu a sytosti,
  • proč ti pomůže zbavit se přejídání či emočního jedení,
  • jak ovlivňuje tvoji váhu i celkovou pohodu.

Pamatuj, jídlo není jen o kaloriích – je to zážitek, signál a dialog s tvým tělem.Zkus si tenhle malý experiment a uvidíš, že i obyčejná rozinka ti může ukázat velkou pravdu o tom, jak jíst s lehkostí, radostí a v rovnováze. 🙂

Pomůcky

Bez pomůcek

Instruktor

RNDr. Barbara Sviežená, PhD.
RNDr. Barbara Sviežená, PhD.Jsem původně genetička, molekulární bioložka a odbornice na DNA a RNA. Po letech výzkumu jsem se rozhodla svůj obor rozšířit a přetavit do praxe, která pomáhá lidem měnit jejich životy.
Nutriční NLP kouč | Genetička | Autorka | Expertka na emoční jedeníJsem původně genetička, molekulární bioložka a odbornice na DNA a RNA. Po letech výzkumu jsem se rozhodla svůj obor rozšířit a přetavit do praxe, která pomáhá lidem měnit jejich životy.Od roku 2012 se věnuji poradenství v oblasti výživy – zejména u lidí trpících poruchami příjmu potravy, emočním a psychogenním jedením, chronickým dietováním a negativním vztahem k tělu a jídlu. Spojuji vědecký přístup, koučovací dovednosti a osobní zkušenost s tímto problémem. Sama jsem si prošla cestou uzdravení z poruch příjmu potravy – a dnes tuto proměnu předávám dál jako průvodkyně, mentorka a autorka. Aktuálně vedu vlastní vzdělávací platformu – Akademii Barbary Sviežené, zaměřenou na studium výživy, nutričního koučinku a mentoringu při emočním jedení.Odbornost a vzdělání:PhD. v oblasti genetiky a molekulární biologieIg Nobel Prize v medicíně (2015) – součást mezinárodního vědeckého týmuAkreditované vzdělání ve výživě (MŠ ČR)Terapeutický výcvik a několik výcviků v NLP (Praktikant i Master)Výcviky v emočním koučinku a práci s návykyOdborná garantka a autorka vzdělávacích kurzů a programů v oblasti výživyVěřím v holistickou změnu, která se neopírá jen o kalorie a plány, ale o vztah k sobě, k tělu, k jídlu a k životu. Pracuji se sebepoznáním, neurobiologií, epigenetikou, výživou a koučinkem, abych vám pomohla najít vaši vlastní cestu.Přináším inovativní přístup, odborné zdroje a hluboké pochopení.
Přečíst více

Má poznámka