
Jaro máme za dveřmi a procházky nebo túry nás lákají čím dál víc. Nevíš, co si sbalit? Upeč si tyto vydatné a zdravé krekry, které nejen zasytí, ale také dodají energii.
Jak na to?
1
Celer oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
2
Stejně tak nastrouháme sýr a česnek.
3
Přidáme ovesné vločky, dýňová a slunečnicová semínka.
4
Okořeníme solí, černým pepřem a zalijeme smetanou na vaření.
5
Přidáme vejce a vše dobře promícháme.
6
Necháme odstát cca 30 minut.
7
Když je směs odleželá, připravíme si pečicí papír ve velikosti plechu.
8
Směs dáme na pečicí papír a rovnoměrně rozetřeme na velikost plechu.
9
Směs ještě před pečením nakrájíme na malé čtverečky. Já jsem použila kráječ na pizzu, nebo můžeme použít nůž.
10
Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky chia.
11
Takto připravené krekry přeneseme na plech a vložíme do předehřáté trouby na 180 ˚C.
12
Pečeme 30–40 minut dozlatova.
13
Upečené krekry necháme vychladnout a nalámeme nebo nakrájíme na malé kousky, které jsme si nařízli ještě před pečením.
Výživové hodnoty na 1 porci (5 ks, cca 100 g):
197 kcal
830 kJ
T:
11 g
B:
8 g
S:
15 g
V:
3 g

Příjemné křupání😊.
Zazář při cvičení nebo i na jarním výletu či procházce v naší nové basic kolekci. Cít́ se pohodlně při každém pohybu, který dopřeješ svému tělu.
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.