
Perfektní spojení cukety a špenátu si oblíbí nejen milovníci zdravé stravy. Neobsahuje smetanu – místo ní jsou použité kešu oříšky, které polévce dodají tu správnou krémovou texturu. Podávat ji můžeš teplou, nebo i studenou jako gazpacho.
Jak na to?
1
Na olivovém oleji opečeme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nakrájenou cuketu, kešu oříšky a zalijeme vývarem.
2
Přidáme bobkový list, osolíme, opepříme a vaříme přibližně 20–30 minut, dokud cuketa nezměkne.
3
Vyjmeme bobkový list, do polévky přidáme špenát a rozmixujeme ji pomocí tyčového mixéru.
4
Pokud je to ještě potřeba, dochutíme ji solí, pepřem a citronovou šťávou.
5
Cuketovou polévku podáváme zakápnutou olivovým olejem a ozdobenou opečenými kešu oříšky, bylinkami a čerstvým špenátem.


Výživové hodnoty na 1 porci:
182 kcal
765 kJ
T:
11 g
B:
5.5 g
S:
14 g
V:
6.8 g
Ať ti chutná😊.
📖 Objevte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️
Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Naše kniha Fitshaker v kuchyni přináší množství jednoduchých a výživných receptů pro celou rodinu.
Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, určitě si najdete to své.
➡️ Dostupná na Fitshaker e-shopu již nyní!
Pořiďte si ji ještě dnes a zpříjemněte si vaření. Vařte zdravěji, chutněji a s radostí!
Ahoj 😊 Já jsem Sandra. Jsem foodblogerka, autorka receptů a fotografka jídla. Miluji jídlo, život, výlety a svou rodinu. Vařím od malička, a to díky svému tátovi, kterému jsem svůj blog věnovala. Baví mě vytvářet recepty, které jsou jednoduché, snadné, rychlé a vhodné pro každého. Vaření je moje vášeň a doufám, že si ho díky mým receptům zamilujete i vy. Více o mně najdete na mém blogu www.varime.blog