
Tento sladký přívarek ze sladkých brambor a fazolí je chutný a snadný na přípravu. Na tento recept potřebuješ jen pár surovin, které možná právě teď máš doma po ruce.Mrkni se, jestli najdeš cibuli, sladké brambory, fazole a konzervované kokosové mléko nebo smetanu. Pokud je odpověď ano, můžeš se s chutí pustit do vaření této vegetariánské dobroty, která je důkazem, že rostlinná jídla nemusí být složitá!Vychutnej si ji samostatně nebo třeba s celozrnným pečivem, hnědou rýží a dušenou zeleninou pro extra výživu.
Jak na to?
1
Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej a dozlatova orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky.
2
Když je cibule opečená, přidáme na kostičky nakrájené sladké brambory, propláchnuté fazole, koření a promícháme, aby se chutě spojily. Vaříme asi minutu, aby koření uvolnilo část své vůně a chuti.
3
Přilijeme vývar a kokosové mléko, podle chuti můžeme přidat chilli. Osolíme a vaříme na mírném ohni. Přikryjeme a za občasného míchání vaříme asi 30 minut.
4
Tento přívarok se skvěle hodí k hnědé rýži, domácímu kváskovému chlebu nebo celozrnnému pečivu. Ještě lepší je druhý den.
Výživové hodnoty na 1 porci:
307 kcal
1290 kJ
T:
8 g
B:
13 g
S:
44 g
V:
13 g

Dobru chuť :-)!
💊 Posilni svou imunitu s vitamíny od Fitshakeru! 🌿
Nastartuj své zdraví s kvalitními doplňky stravy z našeho e-shopu.
Vyber si z oblíbených produktů jako:
🟠 Vitamín C – pro podporu imunity
🟡 Vitamín D3 + K2 – pro zdravé kosti a správnou funkci svalů
🔵 Hořčík B6 – proti únavě a stresu
🟣 Kolagen – pro krásnou pleť, vlasy a nehty
🌿 Zinek – pro zdravou pokožku a obranyschopnost
👉 Objev celou nabídku a dopřej svému tělu to, co potřebuje!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz