
Mám pro tebe tip na koláček plný bílkovin s vůní svěžího pomeranče. Věř, že je tak jednoduchý na přípravu, že si ho můžeš udělat klidně už dnes nebo zítra 😊.
Musím přiznat, že tahle kombinace chutí moje domácí ochutnávače opravdu dostala. Vyzkoušej ho i ty a nebudeš litovat.
Jak na to?
1
Celozrnné sušenky rozmixujeme najemno a přidáme k nim rozpuštěné máslo.
2
Směs natlačíme na dno plechu a dáme péct na 5 minut na 170 °C. Já jsem použila i pečicí papír.
3
Vymačkáme si šťávu z poloviny pomeranče a polovinu šťávy naneseme lžící na vychladlou sušenkovou vrstvu.
4
Nožovým mixérem rozmixujeme dohladka hrudkovitý tvaroh s jogurtem, mascarpone a cukrem a přidáme i druhou polovinu šťávy z odšťaveného pomeranče. Tvaroh bude hladký a všechno se krásně spojí.
5
Hotovou tvarohovou směs navrstvíme na sušenkový základ a dáme ztuhnout do lednice nejlépe na hodinu, klidně ale i na celou noc, kdy se chutě výborně propojí. Před servírováním můžeme dozdobit kousky nakrájeného pomeranče.
Výživové hodnoty na 1 porci:
274 kcal
1146 kJ
T:
15.2 g
B:
9 g
S:
25.8 g
V:
2 g

Přeji ti dobrou chuť! 😊
Odmala zbožňuju pohyb, pozitivní věci, čas strávený v přírodě a smích. Ráda tvořím originály, dolaďuju detaily a neskutečně relaxuju při kreativních věcech. Miluju focení a foodstyling. Když to, na čem si pochutnáváme, lahodí i našim očím. Nejvzácnější je pro mě čas s mojí rodinkou a naplňuje mě i to, když naservíruju na stůl něco speciálního. Od té doby, co jsem maminkou, upřednostňuju zdravé varianty a vyvážené mlsky. Budu mít radost, pokud tě svými příspěvky inspiruju. 😊


