
Oblíbená klasika v lehčí, ale stále poctivé verzi. V tomto receptu vyměníme těžkou smetanu za domácí kešu variantu a klasický tuk za kvalitní ghí. Vůně uzené papriky krásně propojí chutě a vytvoří bohatou omáčku, ve které se kuře doslova rozpadá. Ideální jako víkendový oběd, který pohladí tělo i duši.
Jak na to?
1
Ve větším hrnci si rozehřejeme olej, osolíme, opepříme stehna a opečeme je z obou stran, aby chytla příjemně zlatavou barvu.
2
Stehna vybereme, stáhneme plamen (já jsem zvolila ze 9 stupňů třetí stupeň) a na tuku, který stehna pustila, opečeme najemno nakrájenou cibuli a česnek, ze kterého je dobré vybrat střed.
3
K cibuli po chvíli přidáme uzenou papriku, dobře promícháme a přidáme opět maso.
4
Všechno zalijeme kuřecím vývarem, promícháme a zakryté pomalu vaříme cca 40–45 minut.
5
Ke konci vaření si vedle v malém hrnku rozehřejeme přepuštěné máslo, ke kterému přimícháme mouku a chvíli spolu opečeme.
6
Hotové maso vybereme z omáčky a do omáčky důkladně vmícháme vzniklou jíšku, necháme přejít varem (aby omáčka přiměřeně zhoustla) a rozmixujeme dohladka. (Pokud chceš opravdu jemnou omáčku, můžeš ji i přecedit přes sítko.)
7
Do omáčky ještě vmícháme smetanu, promícháme a přidáme natrhané maso ze stehen.
TIP 1: Doporučuji podávat s celozrnnými těstovinami.
TIP 2: Z jedné čtvrtky si můžeš uvařit vývar, který použiješ do receptu, a uvařené maso poté natrháš do omáčky.

Dobrou chuť!
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.