Všechny
Recepty
Všeobecné
Zdraví
Stravování
Fitshaker podcasty
Cvičení
Proměny
Hubnutí
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
LÉTO
Těhotenství
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!

Kuře na paprice trochu jinak

50 min
6 porcí
kuře na paprice

Potřebujeme: 

  • 4 kuřecí čtvrtky s kůží i kostí
  • 2 cibule
  • 3 lžíce uzené papriky
  • 600 ml kuřecího vývaru
  • 1 stroužek česneku
  • 15 ml olivového oleje
  • 15 g přepuštěného másla (ghí)
  • 15 g mouky
  • 280 ml domácí kešu smetany 15 % (připravíš z 84 g čistého kešu másla a 210 ml vody – spolu rozmixovat)
  • 1/3 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
kuře na paprice

Oblíbená klasika v lehčí, ale stále poctivé verzi. V tomto receptu vyměníme těžkou smetanu za domácí kešu variantu a klasický tuk za kvalitní ghí. Vůně uzené papriky krásně propojí chutě a vytvoří bohatou omáčku, ve které se kuře doslova rozpadá. Ideální jako víkendový oběd, který pohladí tělo i duši.

Jak na to?

1

Ve větším hrnci si rozehřejeme olej, osolíme, opepříme stehna a opečeme je z obou stran, aby chytla příjemně zlatavou barvu.

2

Stehna vybereme, stáhneme plamen (já jsem zvolila ze 9 stupňů třetí stupeň) a na tuku, který stehna pustila, opečeme najemno nakrájenou cibuli a česnek, ze kterého je dobré vybrat střed.

3

K cibuli po chvíli přidáme uzenou papriku, dobře promícháme a přidáme opět maso.

4

Všechno zalijeme kuřecím vývarem, promícháme a zakryté pomalu vaříme cca 40–45 minut.

5

Ke konci vaření si vedle v malém hrnku rozehřejeme přepuštěné máslo, ke kterému přimícháme mouku a chvíli spolu opečeme.

6

Hotové maso vybereme z omáčky a do omáčky důkladně vmícháme vzniklou jíšku, necháme přejít varem (aby omáčka přiměřeně zhoustla) a rozmixujeme dohladka. (Pokud chceš opravdu jemnou omáčku, můžeš ji i přecedit přes sítko.)

7

Do omáčky ještě vmícháme smetanu, promícháme a přidáme natrhané maso ze stehen.

TIP 1: Doporučuji podávat s celozrnnými těstovinami.

TIP 2: Z jedné čtvrtky si můžeš uvařit vývar, který použiješ do receptu, a uvařené maso poté natrháš do omáčky.

Dobrou chuť!

trénovanie
Fotka autora
Simona Kollárová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.