Zapečená kuřecí stehna jsou snadná na přípravu a jsou skvělým a chutným receptem, který potěší celou rodinu. Sladká hořčičná omáčka je vyrobena z datlí. Prosím, ještě neutíkejte a dejte tomu šanci. Sama jsem byla překvapená chutí. Datlovo-hořčičná omáčka chutná sladce s medovým nádechem. Je fakt tak dobrá, že se po ní u nás doma jenom zaprášilo.
Jaké je kuřecí maso s datlovo-hořčičnou omáčkou?
- Lahodné jako jakékoliv kuřecí maso s medovo-hořčičnou omáčkou, jaké jste kdy jedli.
- Přidání sušených datlí dodává této omáčce více přirozené sladkosti.
- Omáčka se hodí i jako dip ke grilované zelenině, masu, na toasty, tortilly, do sendvičů...
Jak na to?
1
Troubu si předehřejeme na 215 ˚C.
2
Datle dáme do misky a zalijeme horkou vodou.
3
Brambory nakrájené na kostičky a mrkev nakrájenou na silnější kolečka dáme na pekáč, polijeme olivovým olejem, osolíme a pečeme 10 minut.
4
Připravíme si omáčku. Pokud použijeme Luli Chef Midi, vložíme do nádoby datle, přidáme hořčici, olej, špetku soli a zalijeme vodou mezi rysky MIN a MAX. Spustíme 2minutový program SMOOTHIE.
5
Pokud připravujeme omáčku pomocí mixéru nebo tyčového mixéru, vodu budeme přidávat postupně během mixování. Při takovémto mixování si můžeme upravit konzistenci podle sebe. Omáčku jsem však dělala jenom v Luli Chefovi Midi, takže nedokážu říct, jaká bude konzistence při použití mixéru, ale mělo by to být podobné. Konzistence je hladká, jemně hustá jako hořčice.
6
Když se už brambory pečou 10 minut, přidáme k nim brokolici rozdělenou na větší růžičky, cuketu nakrájenou na silnější půlměsíčky a promícháme, aby se obalily v oleji. Stehna potřeme omáčkou z obou stran a přiložíme k zelenině do pekáče.
7
Po 20 minutách pečení přidáme rajčata a stehna ještě jednou potřeme omáčkou. Pečeme ještě 10 minut nebo dokud nejsou stehna upečená.
8
Když je vše upečené, podáváme s čerstvými bylinkami a se zbylou omáčkou. Tu, která nám ještě zůstane, skladujeme v lednici.
Dobrou chuť! 😊
Dopřej svému tělu nejen chutnou a vyváženou stravu, ale také kvalitní pohyb. Pojď makat na svém těle společně s námi a buď fit a šťastná po celý život.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz