
Medovo-jahodové muffiny! Sladké, máslové, extra měkké a plné čerstvých jahod. Vyrobené z celozrnné mouky a slazené pouze medem. Bonus? Jejich příprava je velmi jednoduchá! Zkus je jíst teplé, přímo z trouby s kouskem másla.
Slibuji, nezklamou! 😊
Jak na to?
1
Předehřejeme troubu na 175 °C. Formu na muffiny vymažeme olejem.
2
Ve velké míse smícháme rozpuštěné máslo, med, vanilku, podmáslí, řecký jogurt a vajíčka dohladka. Přidáme špaldovou mouku, celozrnnou mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu a mícháme, dokud se vše nespojí.
3
V malé misce smícháme jahody nakrájené na kostičky a citronovou kůru. Jahody jemně vmícháme do těsta. Pokud chceme, přidáme i nasekanou hořkou čokoládu.
4
Těsto rovnoměrně rozdělíme do formy na muffiny. Vložíme do trouby a pečeme 25–30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
5
Muffiny podáváme teplé nebo při pokojové teplotě. Zkus si k nim dát kousek másla.
Výživové hodnoty na 1 ks:
201 kcal
841 kJ
T:
8.8 g
B:
4.8 g
S:
23.5 g
V:
3.2 g

Příjemné maškrcení😊.
Objev další inspirace na chutné recepty. Motivuj se k vaření a pečení s našimi kuchařskými knihami. Stačí kliknout na náš e-shop a vybrat si. 😊
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz