Všechny
Recepty
Zdraví
Všeobecné
Stravování
Cvičení
Fitshaker podcasty
Proměny
Hubnutí
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Nadýchané jemné medovo-jahodové muffiny s jogurtem

30 min
16 ks
jahodové muffiny

Potřebujeme: 

  • ½ šálku másla
  • ½ šálku tekutého medu
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálek plnotučného mléka nebo podmáslí
  • ½ šálku bílého řeckého jogurtu
  • 2 vajíčka
  • 1 a ½ šálku hladké špaldové mouky
  • 1 šálek celozrnné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 1 šálek čerstvých jahod
  • 2 lžičky citronové kůry
  • Hořká čokoláda (nemusí být)
jahodové muffiny

Medovo-jahodové muffiny! Sladké, máslové, extra měkké a plné čerstvých jahod. Vyrobené z celozrnné mouky a slazené pouze medem. Bonus? Jejich příprava je velmi jednoduchá! Zkus je jíst teplé, přímo z trouby s kouskem másla. 

Slibuji, nezklamou! 😊

Jak na to?

1

Předehřejeme troubu na 175 °C. Formu na muffiny vymažeme olejem.

2

Ve velké míse smícháme rozpuštěné máslo, med, vanilku, podmáslí, řecký jogurt a vajíčka dohladka. Přidáme špaldovou mouku, celozrnnou mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu a mícháme, dokud se vše nespojí.

3

V malé misce smícháme jahody nakrájené na kostičky a citronovou kůru. Jahody jemně vmícháme do těsta. Pokud chceme, přidáme i nasekanou hořkou čokoládu.

4

Těsto rovnoměrně rozdělíme do formy na muffiny. Vložíme do trouby a pečeme 25–30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

5

Muffiny podáváme teplé nebo při pokojové teplotě. Zkus si k nim dát kousek másla.

Výživové hodnoty na 1 ks:

201 kcal

841 kJ

T:

8.8 g

B:

4.8 g

S:

23.5 g

V:

3.2 g

jahodove muffiny

Příjemné maškrcení😊.

Objev další inspirace na chutné recepty. Motivuj se k vaření a pečení s našimi kuchařskými knihami. Stačí kliknout na náš e-shop a vybrat si. 😊

kuchárske knihy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.