
Voňavá, sladká a jemně kořeněná povidla jsou ideálním způsobem, jak zpracovat podzimní úrodu jablek. Vydrží několik měsíců a díky nim si můžeš chuť podzimu vychutnat i v zimě – na chlebu, v koláčích nebo jen tak na lžičce.
Jak na to?
1
Jablka důkladně omyjeme, zbavíme jadřinců a stopek a nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do hlubšího pekáče vyloženého pečicím papírem, pokapeme octem, promícháme a pečeme při 230 °C asi 25 minut.
2
Jablka vyndáme z trouby, posypeme 150 g cukru a pečeme dalších 15 minut.
3
Upečená jablka přendáme do většího hrnce, přidáme skořici, rum, hřebíčky, badyán a špetku soli. Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
4
Hotová povidla ještě horká přelijeme do sterilizovaných sklenic, zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.

Dobrou chuť!
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.