Všechny
Recepty
Všeobecné
Zdraví
Stravování
Fitshaker podcasty
Cvičení
Proměny
Hubnutí
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
LÉTO
Těhotenství
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!

Domácí jablečná povidla

80 min
1 litra
jablečná povidla

Potřebujeme: 

  • 2,3 kg jablek (kyselejší typ)
  • 2 lžíce octa
  • 150 g třtinového cukru
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 4 lžíce rumu
  • 3 hřebíčky
  • 2 badyány
  • špetka soli
jablečná povidla

Voňavá, sladká a jemně kořeněná povidla jsou ideálním způsobem, jak zpracovat podzimní úrodu jablek. Vydrží několik měsíců a díky nim si můžeš chuť podzimu vychutnat i v zimě – na chlebu, v koláčích nebo jen tak na lžičce.

Jak na to?

1

Jablka důkladně omyjeme, zbavíme jadřinců a stopek a nakrájíme na větší kousky. Vložíme je do hlubšího pekáče vyloženého pečicím papírem, pokapeme octem, promícháme a pečeme při 230 °C asi 25 minut.

2

Jablka vyndáme z trouby, posypeme 150 g cukru a pečeme dalších 15 minut.

3

Upečená jablka přendáme do většího hrnce, přidáme skořici, rum, hřebíčky, badyán a špetku soli. Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

4

Hotová povidla ještě horká přelijeme do sterilizovaných sklenic, zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.

Dobrou chuť!

fitshaker
Fotka autora
Nika Klasko
Redaktorka ve Fitshakeru

Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.