
Tyto kakaové lívance jsou díky ricottě krásně nadýchané, plné bílkovin a o dokonale letní chuť se postarají karamelizované meruňky a lístky tymiánu.
Ať už si je dáš jako snídani, víkendový brunch nebo sladkou tečku po tréninku, jediné, co po nich zůstane, je úsměv na rtech a prázdný talíř.
Jak na to?
1
V míse smícháme ricottu, obě mouky, kakao, cukr, vejce, pomerančovou šťávu a mléko.
2
Pánev necháme rozehřát.
3
Do těsta vmícháme jedlou sodu. Meruňky překrojíme na poloviny.
4
Na rozehřátou pánev přidáme kokosový olej a smažíme lívance z obou stran dozlatova.
5
Na druhé pánvi rozehřejeme olivový olej a rozložíme meruňky slupkou dolů.
6
Po chvíli meruňky otočíme, podlijeme 2–3 lžícemi vody, snížíme teplotu a pokapeme javorovým sirupem.
7
Opékáme, dokud nezkaramelizují a nechytí pěknou barvu.
8
Hotové lívance servírujeme s opečenými meruňkami, případně posypané tymiánem.
Začni den sladce a vychutnej si každý nadýchaný kousek. 🥞🍑

Pokud kromě zdravého jídla hledáš i způsob, jak se cítit fit a plná energie, na Fitshakeru najdeš více než 30 cvičebních programů – od rychlých tréninků až po relaxační cvičení. Vyber si ten, který ti nejvíce sedne, a cvič v pohodlí domova, kdykoli máš chuť.
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.