
Tento slaný lososový koláč bez těsta je ideální volbou pro zdravou snídani nebo rychlý oběd. Díky kombinaci vajec, řeckého jogurtu a sýra je krásně nadýchaný a lahodně krémový. Můžeš si ho připravit předem a skladovat v lednici, přičemž si zachová svou skvělou chuť. Skvěle chutná samotný, ale i s čerstvou zeleninou nebo pečivem. Navíc je perfektním způsobem, jak zužitkovat zbytky zeleniny, které máš doma.
Jak na to?
1
Z pórku odřízneme tmavě zelené listy a nakrájíme ho nadrobno.
2
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme pórek dozlatova.
3
Přidáme nadrobno nasekaný česnek, baby špenát a nahrubo nasekaný kopr/petrželovou nať. Krátce orestujeme, aby se chutě propojily.
4
Pórkovou směs přemístíme do zapékací mísy o průměru 20 cm.
5
V míse rozšleháme vejce s mlékem, řeckým jogurtem, nastrouhaným sýrem, solí a černým pepřem.
6
Rozšlehaná vejce nalijeme do zapékací mísy na pórkovou směs.
7
Uzeného lososa nakrájíme na proužky a rovnoměrně rozložíme na koláč.
8
Pečeme 25 minut při 180 °C, dokud koláč neztuhne a povrch nezezlátne.
9
Po upečení necháme koláč vychladnout a následně nakrájíme.
10
Podáváme samostatně nebo s čerstvou zeleninou a pečivem.
Výživové hodnoty na 1 porci (bez přílohy):
118 kcal
495 kJ
T:
8 g
B:
9 g
S:
3 g
V:
0.5 g

🍽 Dobrou chuť! 😋
📖 Objevte zdravé a chutné recepty s Fitshaker v kuchyni! 🍽️
Hledáte inspiraci na zdravé vaření? Naše kniha Fitshaker v kuchyni přináší množství jednoduchých a výživných receptů pro celou rodinu.
Ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař, určitě si najdete to své.
➡️ Dostupná na Fitshaker e-shopu již nyní!
Pořiďte si ji ještě dnes a zpříjemněte si vaření. Vařte zdravěji, chutněji a s radostí!
Většinu času trávíme právě v kuchyni – vařením, focením nebo natáčením videoreceptů. Tvorbě receptů se věnuji už téměř dekádu a zaměřuji se zejména na zdravější a jednoduché recepty, které připravuji z dostupných ingrediencí. Svoji tvorbu sdílím na Instagramu se skvělou komunitou, zároveň jsem i autorkou kuchařky s každodenními recepty. Volný čas nejraději trávím cestováním a vysedáváním u dobré kávy v útulných kavárnách.