
Tyto šťavnaté a jemné krůtí biftečky jsou plné bylinek a díky parmezánu mají skvělou chuť. Pečou se v troubě, takže nejsou tak mastné jako smažené varianty. Příprava je jednoduchá, rychlá a ideální i na všední den. Biftečky skvěle chutnají s bramborovou nebo batátovou kaší, zeleninou nebo jen tak v housce jako zdravější burger.
Čas přípravy
- 15 minutpříprava
- 20 minutpečení
Jak na to?
1
Mleté maso dáme do větší mísy.
2
Do menší misky nalijeme teplou vodu. Plátky toustového chleba jeden po druhém namočíme, vymačkáme a rozdrobíme k masu.
3
Přidáme žloutek, parmezán, prolisovaný česnek, nasekané bylinky, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.
4
Směs necháme přibližně hodinu uležet v lednici.
5
Poté ji rozdělíme na 6 stejných částí. Ruce si potřeme olejem, z každé části vytvarujeme kuličku a tu zploštíme do placičky o tloušťce cca 1,5 cm.
6
Placičky položíme na plech vyložený pečicím papírem.
7
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C (horkovzdušný program) asi 20 minut.
8
Podáváme s bramborovou kaší, batátovou kaší, zeleninovým salátem nebo grilovanou/dusenou zeleninou.
Výživové hodnoty na 1 porci (bez přílohy):
154 kcal
646 kJ
T:
7 g
B:
19 g
S:
4 g
V:
0.5 g

🍽 Přejeme ti voňavý a zdravý oběd plný chuti! 😊
✨ Posilujeme ženy, aby mohly být tou nejlepší verzí sebe samých! ✨
Na Fitshakeru věříme, že zdraví a pohoda začínají v kuchyni a pohybem. S našimi recepty, tréninky a podporou komunity ti pomáháme cítit se silná, sebevědomá a plná energie.
➡️ Přidej se k nám a začni svou cestu za lepším JÁ ještě dnes! 💪🌿
Jídlo a vaření jsem měla ráda už od mala, ale pohyb méně. To se projevilo i na mé váze, kterou jsem začala v dospívání řešit. Změnila jsem stravovací návyky, začala pravidelně cvičit, a tak se zdravý životný styl stal mou přirozenou součástí. Vedle záliby ve vaření jsem milovala i focení, což se spojilo v příjemnou formu předávání inspirace dál mezi příznivce zdravého jídla. Vařím spíše rychlejší jídla, aby zbyl čas i na další aktivity a vaření se nestalo vyčerpávající činností, ale radostí. Můj blog: zdravezivena.cz