
Cuketový perník je důkazem, že i zdravější koláč může být neuvěřitelně chutný. Díky cuketě zůstává krásně šťavnatý, zatímco skořice a kakao mu dodávají perníkovou vůni a hloubku chuti. Jahodová marmeláda navrchu ho jemně osvěží a promění v dezert, který si zamiluješ na první sousto – bez výčitek. Ideální jako rychlý víkendový dezert i sladká tečka ke kávě během týdne.
Jak na to?
1
Vyšleháme vejce s cukrem a olejem do nadýchané pěny.
2
Přidáme cuketu, skořici, kakao a kypřicí prášek.
3
Postupně vmícháme mouku a důkladně promícháme.
4
Přilijeme mléko a mícháme, dokud nevznikne hladké, vláčné těsto.
5
Nalijeme ho do formy (cca 31 × 11 cm) vyložené pečicím papírem.
6
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30 minut. Špejlí zkontrolujeme – pokud je suchá, máme hotovo.
7
Necháme perník úplně vychladnout. Poté ho můžeme potřít marmeládou a jemně posypat moučkovým cukrem.
Tip:
Jahodová marmeláda dodá perníku ovocnou svěžest a krásně doplní skořicovo-kakaové tóny.Cuketa se v koláči neztratí – právě naopak, zaručí vláčnost bez potřeby nadměrného cukru 💚.Výživové hodnoty na 1 porci:
390 kcal
1638 kJ
T:
23 g
B:
8 g
S:
42 g
V:
1 g
-509149-large.png)
Sladký, vláčný a voňavý – ať ti každý kousek udělá radost! 🍓
Nemáš čas, no chceš byť fit? 💪 Pridaj sa k programu FIT in 15 min a cvič s nami každý deň len 15 minút – rýchlo, efektívne a z pohodlia domova!
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.