Buddha misky jsou už i u nás velice oblíbeným pokrmem, což je skvělé, protože jsou nutričně vyvážené a plné různých chutí a vůní. Jejich příprava je velmi jednoduchá, i když se to tak na první pohled nemusí zdát. Dnes si připravíme misku s pečeným batátem, křupavým tofu, zeleninou a špenátovým salátem. Přeju vám dobrou chuť. :-)
Jak na to?
1
Nejdřív si dáme upéct batát a mezitím si přichystáme všechno ostatní. Batát umyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a dáme ho na menší plech. Pokapeme ho olivovým olejem, osolíme a okořeníme a dáme péct na 15–20 minut na 220 °C.
2
Tofu nakrájíme na kostky, osolíme ho, polijeme sójovou omáčkou a olivovým olejem a chvíli necháme odležet v misce.
3
Potom ho přidáme na zahřátou pánev i s marinádou a restujeme na prudším stupni 3 minuty. Přidáme nasekanou jarní cibulku, sezam a ještě chvíli restujeme dokřupava.
4
Do hrnce dáme vařit vodu a zeleninu v ní blanšírujeme. Brokolici vyndáme po 3 minutách, mrkev po 6, aby zůstaly křupavé.
5
Ochladíme je pod tekoucí studenou vodou, abychom zastavili var, a položíme na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečné vody.
6
Špenátové listy můžeme zbavit stopek, přidáme nakrájená rajčata, papriku, sůl, dýňový olej a všechno promícháme.
7
Na suché pánvi opražíme semínka se špetkou soli a posypeme jimi salát.
8
Když máme batát upečený, všechno naservírujeme na talíř a podáváme.
Tip: V případě Buddha misek se fantazii meze nekladou, takže můžeme směle experimentovat s jejich složením. Důležité je jen neopomenout všechny složky vyvážené stravy. :-) K této misce si můžeme ještě přidat nějakou obilninu, např. quinou, jáhly, kroupy apod.
Přeju dobrou chuť! :-)
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov