Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Tip na zdravý oběd: Pstruh s bramborovo-petrželovým krémem a špenátovou omáčkou

60 min
2 porce
pstruh s bramborovo-petrželovým krémem

Potřebujeme: 

  • 200 g čerstvého špenátu
  • 300 ml kokosové smetany
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíci bramborového škrobu
  • 5 brambor
  • 1 petržel
  • 25 g kvalitního másla
  • 2 filety z pstruha
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 fenykl
pstruh s bramborovo-petrželovým krémem

Chceš o víkendu připravit slavnostní oběd? Má přijít návštěva nebo chceš jednoduše připravit pro svoji rodinu něco výjimečného? Ještě nedávno si do sebe tlačila kapustnici nebo bramborový salát a teď na ně nemáš vůbec chuť. V novém roce si to žádá jednoduché a lehké jídlo, které naplní bříška, ale po snězení tohoto jídla nebudeš mít pocit, že ti odletí knoflík z kalhot. A právě takový je tento pstruh.

Ako na to?

1

Nejprve připravíme špenátovou omáčku, a to tak, že špenát vložíme do mixéru a společně se 150 ml smetany rozmixujeme dohladka.

2

Tuto směs přelejeme do hrnce, osolíme, opepříme a vaříme společně aspoň 10 minut.

3

Nakonec přidáme bramborový škrob, abychom omáčku zahustili.

4

Oloupané a nadrobno nakrájené brambory společně s nakrájenou petrželí dáme vařit do hrnce s vodou.

5

Když zelenina změkne, vodu scedíme, přidáme 150 ml kokosové smetany, 15 g másla a vymícháme do hladké kaše.

6

Pstruha osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na rozpálené pánvi na troše olivového oleje.

7

Na závěr na pstruha položíme 10 g másla a necháme ho teplem rozpustit.

8

Jako přílohu můžeme připravit fenykl. Stačí ho osolit, opepřit a opéct z obou stran na pánvi s trochou másla.

Přeju ti dobrou chuť!

Fotka autora
Veronika Kašická
Redaktorka ve Fitshakeru

Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.