Tip na zdravý oběd: Pstruh s bramborovo-petrželovým krémem a špenátovou omáčkou
60 min
2 porce

Chceš o víkendu připravit slavnostní oběd? Má přijít návštěva nebo chceš jednoduše připravit pro svoji rodinu něco výjimečného? Ještě nedávno si do sebe tlačila kapustnici nebo bramborový salát a teď na ně nemáš vůbec chuť. V novém roce si to žádá jednoduché a lehké jídlo, které naplní bříška, ale po snězení tohoto jídla nebudeš mít pocit, že ti odletí knoflík z kalhot. A právě takový je tento pstruh.
Ako na to?
1
Nejprve připravíme špenátovou omáčku, a to tak, že špenát vložíme do mixéru a společně se 150 ml smetany rozmixujeme dohladka.
2
Tuto směs přelejeme do hrnce, osolíme, opepříme a vaříme společně aspoň 10 minut.
3
Nakonec přidáme bramborový škrob, abychom omáčku zahustili.
4
Oloupané a nadrobno nakrájené brambory společně s nakrájenou petrželí dáme vařit do hrnce s vodou.
5
Když zelenina změkne, vodu scedíme, přidáme 150 ml kokosové smetany, 15 g másla a vymícháme do hladké kaše.
6
Pstruha osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na rozpálené pánvi na troše olivového oleje.
7
Na závěr na pstruha položíme 10 g másla a necháme ho teplem rozpustit.
8
Jako přílohu můžeme připravit fenykl. Stačí ho osolit, opepřit a opéct z obou stran na pánvi s trochou másla.
-732368-large.jpg)

Přeju ti dobrou chuť!