Candát patří mezi kvalitní ryby plné bílkovin. Čím jednodušeji ho uděláme, tím víc si vychutnáme jeho chuť. Nízká energetická hodnota candáta nám napoví, že je vhodný i při hubnutí a lehkém stravování. Pokud vynecháš brambory a uděláš si jako přílohu jen špenát nebo jinou zeleninu, můžeš si candáta dopřát jako lehkou večeři.
Jak na to?
1
Brambory nejdřív uvaříme ve slupce.
2
Když jsou měkké, oloupeme je a protlačíme přes kráječ na brambory (případně nakrájíme/rozdrobíme na drobné kousky).
3
Na pánvi rozehřejeme půlku másla, přidáme brambory, osolíme a necháme opékat.
4
Mezitím připravíme candáta. Filet osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a pokapeme šťávou z limetky.
5
Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a candáta nejdřív smažíme na straně s kůží cca 3–4 minuty.
6
Brambory v pánvi jemně promícháme a přidáme listy špenátu.
7
Candáta obrátíme a pomalu dopékáme.
8
Mezitím se špenát teplem oblanšíruje, brambory ještě jemně promícháme, přeložíme na talíř a přidáme hotového candáta. Nakonec posypeme rozmarýnem.
Tip: Pokud nechceš, aby se máslo přepálilo, přidej k máslu dvě kolečka mrkve. Zabrání přepálení.
Výživové hodnoty na 1 porci:
443 kcal
1861 kJ
T:
22 g
B:
33 g
S:
27 g
V:
5 g
Přeju ti dobrou chuť! :-)
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.