Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Candát na másle s opečenými brambory a špenátem: tip na oběd plný bílkovin

15 min
2 porce
candát na másle

Potřebujeme: 

  • 3 středně velké brambory
  • 50 g kvalitního másla
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 300 g filetu z candáta
  • 1 limetku
  • hrst baby špenátu
  • rozmarýn
candát na másle

Candát patří mezi kvalitní ryby plné bílkovin. Čím jednodušeji ho uděláme, tím víc si vychutnáme jeho chuť. Nízká energetická hodnota candáta nám napoví, že je vhodný i při hubnutí a lehkém stravování. Pokud vynecháš brambory a uděláš si jako přílohu jen špenát nebo jinou zeleninu, můžeš si candáta dopřát jako lehkou večeři.

Jak na to?

1

Brambory nejdřív uvaříme ve slupce.

2

Když jsou měkké, oloupeme je a protlačíme přes kráječ na brambory (případně nakrájíme/rozdrobíme na drobné kousky).

3

Na pánvi rozehřejeme půlku másla, přidáme brambory, osolíme a necháme opékat.

4

Mezitím připravíme candáta. Filet osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a pokapeme šťávou z limetky.

5

Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo a candáta nejdřív smažíme na straně s kůží cca 3–4 minuty.

6

Brambory v pánvi jemně promícháme a přidáme listy špenátu.

7

Candáta obrátíme a pomalu dopékáme.

8

Mezitím se špenát teplem oblanšíruje, brambory ještě jemně promícháme, přeložíme na talíř a přidáme hotového candáta. Nakonec posypeme rozmarýnem.

Tip: Pokud nechceš, aby se máslo přepálilo, přidej k máslu dvě kolečka mrkve. Zabrání přepálení.

Výživové hodnoty na 1 porci:

443 kcal

1861 kJ

T:

22 g

B:

33 g

S:

27 g

V:

5 g

recept candát
recept na candáta

Přeju ti dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.