Pstruh je naše kvalitní česká ryba. Žije jen v čistých tekoucích vodách a to nám dává záruku, že je kvalitním zdrojem bílkovin. Navíc je to dravec. Proto jestli máte v jídelníčku chuť na víc ryb, sáhněte určitě po našem pstruhovi. Dávejte si však pozor na kvalitu. Nekupujte ho zmrazeného, ale spíš čerstvého, nikdy nevíte, jak dlouho leží v mrazáku. To se potom odrazí na jeho kvalitě a chuti.
Jak na to?
1
Pstruhy umyjeme a osušíme, odřežeme hlavu, ocas a postranní ploutve.
2
Potom je rozkrojíme středem při páteři tak, aby nám vznikl jeden plátek.
3
Osolíme, opepříme, posypeme bylinkami, červenou paprikou a nakrájeným česnekem.
4
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a pstruha začneme opékat na straně s kůží cca 7 minut. Obrátíme a opět opékáme dozlatova.
5
Nakonec pstruha obrátíme opět na kůži a položíme máslo, aby se rozteklo.
6
Salát nakrájíme na menší kousky. Přidáme na kolečka nakrájenou ředkvičku a nadrobno nakrájenou cibuli.
7
Dochutíme solí, černým pepřem, koprem, přidáme jogurt a všechno spolu dobře promícháme.
8
Salát servírujeme spolu s opečeným pstruhem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
418 kcal
1756 kJ
T:
24 g
B:
43 g
S:
6 g
V:
2 g
Dobrou chuť! :-)
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.