Všechny

Pstruh na másle na pánvi s bylinkami a salátem

Recepty
3. mar 2022
Júlia Rašlová
25 min
2 porce
pstruh recept
Potřebujeme:
  • 2 pstruhy
  • mořskou/himalájskou sůl
  • červenou papriku
  • čerstvé bylinky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 plátky kvalitního másla
  • Na salát potřebujeme:
  • ½ ledového salátu
  • 4 větší ředkvičky
  • 1 cibuli
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • kopr
  • 2 lžíce bílého řeckého jogurtu

Pstruh je naše kvalitní česká ryba. Žije jen v čistých tekoucích vodách a to nám dává záruku, že je kvalitním zdrojem bílkovin. Navíc je to dravec. Proto jestli máte v jídelníčku chuť na víc ryb, sáhněte určitě po našem pstruhovi. Dávejte si však pozor na kvalitu. Nekupujte ho zmrazeného, ale spíš čerstvého, nikdy nevíte, jak dlouho leží v mrazáku. To se potom odrazí na jeho kvalitě a chuti.

Jak na to?
1
Pstruhy umyjeme a osušíme, odřežeme hlavu, ocas a postranní ploutve.
2
Potom je rozkrojíme středem při páteři tak, aby nám vznikl jeden plátek.
3
Osolíme, opepříme, posypeme bylinkami, červenou paprikou a nakrájeným česnekem.
4
Na pánvi rozehřejeme olivový olej a pstruha začneme opékat na straně s kůží cca 7 minut. Obrátíme a opět opékáme dozlatova.
5
Nakonec pstruha obrátíme opět na kůži a položíme máslo, aby se rozteklo.
6
Salát nakrájíme na menší kousky. Přidáme na kolečka nakrájenou ředkvičku a nadrobno nakrájenou cibuli.
7
Dochutíme solí, černým pepřem, koprem, přidáme jogurt a všechno spolu dobře promícháme.
8
Salát servírujeme spolu s opečeným pstruhem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

418 kcal

1756 kJ

T:

24 g

B:

43 g

S:

6 g

V:

2 g

recept pstruh

Dobrou chuť! :-)

Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Kategorie

ReceptyJídla z rybRychlé obědy nebo večeře do 30 minut