Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Vynikající krémová cuketová polévka s mrkví a karí kořením

NaN
cuketová polévka

Potřebujeme: 

  • S použitím Luli Chef Midi
  • 50 g cukety
  • 50 g mrkve
  • 20 g pórku
  • ½ lžičky karí koření
  • čerstvou petrželovou nať (množství podle chuti)
  • vodu/vývar
  • himalájskou/mořskou sůl
  • mletý černý pepř
  • lžičku másla (nemusí být)
  • --
  • S použitím hrnce:
  • 3–4 hrnky vody/vývaru
  • 2 hrnky mrkve
  • 2 hrnky cukety
  • 1 pórek
  • 2–3 lžičky karí koření
  • petrželovou nať (množství podle chuti)
  • himalájskou/mořskou sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíci másla
cuketová polévka

Mám pro tebe recept na zdravou letní mrkvovo–cuketovou polévku s karí kořením. Rychle a snadno se připravuje a je výživná a chutná. Určitě potěší, že je z jednoho hrnce, což znamená méně nádobí.

Jak na to v Luli Chef Midi?

Počet porcí: 1-2 (450 - 600 ml polévky)

Čas přípravy

  • 20 minut 

1

Nakrájenou cuketu, mrkev a pórek spolu s kořením a natí dáme do Luli Chef Midi. Zalijeme potřebným množstvím vody a vaříme podle návodu.

2

Nakonec polévku ještě osolíme a opepříme. Na chuť můžeme přidat kousek másla.

3

Podáváme s opečeným chlebem, bylinkami, se semínky...

Výživové hodnoty na 1 porci:

83 kcal

350 kJ

T:

4 g

B:

2 g

S:

9 g

V:

1 g

Jak na to v hrnci?

Počet porcí: 4-6 porcí

Čas přípravy

  • 30 minut 

1

Do hrnce dáme vodu/vývar a přivedeme k varu. Potom přidáme nakrájenou zeleninu, karí koření, nať. Vaříme, dokud zelenina nezměkne.

2

Nakonec polévku rozmixujeme ponorným mixérem a ochutíme solí a pepřem. Opět můžeme do hotové polévky přidat máslo.

Výživové hodnoty na 1 porci:

78 kcal

329 kJ

T:

4 g

B:

1 g

S:

8 g

V:

2 g

cuketova polévka
cuketová polévka s kari

Ať ti chutná! 😊

Výzva sice už běží, ale stále není pozdě naskočit do tohoto restartového vlaku s námi a pustit se do svojí proměny 🤗.

výzva fitshaker
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.