Mám pro tebe recept na zdravou letní mrkvovo–cuketovou polévku s karí kořením. Rychle a snadno se připravuje a je výživná a chutná. Určitě potěší, že je z jednoho hrnce, což znamená méně nádobí.
Jak na to v Luli Chef Midi?
Počet porcí: 1-2 (450 - 600 ml polévky)
Čas přípravy
- 20 minut
1
Nakrájenou cuketu, mrkev a pórek spolu s kořením a natí dáme do Luli Chef Midi. Zalijeme potřebným množstvím vody a vaříme podle návodu.
2
Nakonec polévku ještě osolíme a opepříme. Na chuť můžeme přidat kousek másla.
3
Podáváme s opečeným chlebem, bylinkami, se semínky...
Výživové hodnoty na 1 porci:
83 kcal
350 kJ
T:
4 g
B:
2 g
S:
9 g
V:
1 g
Jak na to v hrnci?
Počet porcí: 4-6 porcí
Čas přípravy
- 30 minut
1
Do hrnce dáme vodu/vývar a přivedeme k varu. Potom přidáme nakrájenou zeleninu, karí koření, nať. Vaříme, dokud zelenina nezměkne.
2
Nakonec polévku rozmixujeme ponorným mixérem a ochutíme solí a pepřem. Opět můžeme do hotové polévky přidat máslo.
Výživové hodnoty na 1 porci:
78 kcal
329 kJ
T:
4 g
B:
1 g
S:
8 g
V:
2 g
Ať ti chutná! 😊
Výzva sice už běží, ale stále není pozdě naskočit do tohoto restartového vlaku s námi a pustit se do svojí proměny 🤗.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz