
Lehká dýňovo-čočková kari polévka, nabitá výživnými přísadami a velkým množstvím bílkovin, chutná k obědu nebo večeři. Tento neuvěřitelný recept obsahuje všechno, co byste v polévce mohli chtít. Je vydatná, zdravá, sytá, lahodná a určitě zachutná celé rodině. Protože vařím i pro malého strávníka, ingredience jsou přizpůsobené dětem, které přiláká jemně nasládlá chuť. Ověřeno mým téměř 2letým synem. Pokaždé vylízal misku a já taky.
Jak na to?
1
Zvlášť si uvaříme čočku, kterou potom přidáme do polévky.
2
Ve větším hrnci orestujeme cibulku, k níž přidáme mrkev nakrájenou na kostky.
3
5 minut restujeme. Přidáme dýni nakrájenou na kostky, kari koření a zalijeme půl litrem vody (zbylou vodu dolijeme později, já mám polévku radši řidší, takže jí dávám víc, kdo má rád hustější, dá si méně) nebo vývarem a osolíme.
4
Vaříme 30 minut nebo dokud není zelenina uvařená.
5
Uvařenou zeleninu rozmixujeme společně s kokosovým mlékem dohladka. Hustotu si upravíme podle chuti.
6
Přidáme uvařenou čočku a necháme přejít varem. Podáváme s čerstvými bylinkami, opečeným chlebem nebo se semínky.
Výživové hodnoty na 1 porci:
326 kcal
1373 kJ
T:
15 g
B:
12 g
S:
34 g
V:
6 g


Dobrú chuť :-)!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz