Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Krémová dýňová polévka s hnědou čočkou

35 min
6 porcí
dynova polevka

Potřebujeme: 

  • 1x 250ml hrnek hnědé čočky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 3 středně velké mrkve
  • 1 menší dýni nakrájenou na kostky
  • 1 a ½ lžičky kari koření (vynecháme, pokud recept připravujeme pro děti)
  • 1 litr vody nebo vývaru
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 400 ml kokosového mléka
dynova polevka

Lehká dýňovo-čočková kari polévka, nabitá výživnými přísadami a velkým množstvím bílkovin, chutná k obědu nebo večeři. Tento neuvěřitelný recept obsahuje všechno, co byste v polévce mohli chtít. Je vydatná, zdravá, sytá, lahodná a určitě zachutná celé rodině. Protože vařím i pro malého strávníka, ingredience jsou přizpůsobené dětem, které přiláká jemně nasládlá chuť. Ověřeno mým téměř 2letým synem. Pokaždé vylízal misku a já taky.

Jak na to?

1

Zvlášť si uvaříme čočku, kterou potom přidáme do polévky.

2

Ve větším hrnci orestujeme cibulku, k níž přidáme mrkev nakrájenou na kostky.

3

5 minut restujeme. Přidáme dýni nakrájenou na kostky, kari koření a zalijeme půl litrem vody (zbylou vodu dolijeme později, já mám polévku radši řidší, takže jí dávám víc, kdo má rád hustější, dá si méně) nebo vývarem a osolíme.

4

Vaříme 30 minut nebo dokud není zelenina uvařená.

5

Uvařenou zeleninu rozmixujeme společně s kokosovým mlékem dohladka. Hustotu si upravíme podle chuti.

6

Přidáme uvařenou čočku a necháme přejít varem. Podáváme s čerstvými bylinkami, opečeným chlebem nebo se semínky.

Výživové hodnoty na 1 porci:

326 kcal

1373 kJ

T:

15 g

B:

12 g

S:

34 g

V:

6 g

nejlepší dýňová polévka
recept dýňová polévka

Dobrú chuť :-)!

fitness recepty knihy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.