Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Krémová zeleninová polévka ze sladkých brambor a cukety

30 min
4 porce
zeleninová polévka

Potřebujeme: 

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 pórek
  • 1 středně velkou cuketu
  • 3 středně velké mrkve
  • 1 středně velký sladký brambor
  • 5 hrnků vývaru nebo vody
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • 1 lžíci najemno nastrouhaného zázvoru
  • ½ lžičky sušeného rozmarýnu
  • ½ lžičky sušené bazalky
zeleninová polévka

Tato veganská zeleninová polévka je krémová, bezlepková, velice snadná na přípravu a také zajímavě chutná. Na její přípravu ti stačí pár ingrediencí a chvilka tvého času. Je plná různých lahodných druhů zeleniny, aromatických bylinek a koření. Chutná ještě lépe, když se podává posypaná křupavými semínky a čerstvě opečeným chlebem.

Jak na to?

1

Na prudkém ohni orestujeme na oleji ve velkém hrnci pórek nakrájený na malé kousky, dokud jemně nezkaramelizuje, asi 5 minut.

2

Přidáme na kostky nakrájenou cuketu, mrkev, brambor a 5 minut opékáme.

3

Přidáme vývar a přivedeme k varu. Přikryjeme a snížíme na střední teplotu.

4

Vaříme 25–30 minut nebo dokud nejsou brambory křupavé.

5

Dochutíme solí, kořením a zázvorem. Nakonec polévku rozmixujeme na jemný krém.

6

Podáváme s čerstvými bylinkami, opečenými semínky a chlebem nebo polévku můžeme ochutit sýrem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

146 kcal

613 kJ

T:

4 g

B:

3 g

S:

25 g

V:

4 g

Dobrou chuť! 😊

Další skvělé recepty můžeš mít i například zapojením se do naší blížící se výzvy Restart po létě. Přihlaš se a dostaneš od nás receptář plný zdravých receptů:

cvičení doma pro ženy
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.