Tato veganská zeleninová polévka je krémová, bezlepková, velice snadná na přípravu a také zajímavě chutná. Na její přípravu ti stačí pár ingrediencí a chvilka tvého času. Je plná různých lahodných druhů zeleniny, aromatických bylinek a koření. Chutná ještě lépe, když se podává posypaná křupavými semínky a čerstvě opečeným chlebem.
Jak na to?
1
Na prudkém ohni orestujeme na oleji ve velkém hrnci pórek nakrájený na malé kousky, dokud jemně nezkaramelizuje, asi 5 minut.
2
Přidáme na kostky nakrájenou cuketu, mrkev, brambor a 5 minut opékáme.
3
Přidáme vývar a přivedeme k varu. Přikryjeme a snížíme na střední teplotu.
4
Vaříme 25–30 minut nebo dokud nejsou brambory křupavé.
5
Dochutíme solí, kořením a zázvorem. Nakonec polévku rozmixujeme na jemný krém.
6
Podáváme s čerstvými bylinkami, opečenými semínky a chlebem nebo polévku můžeme ochutit sýrem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
146 kcal
613 kJ
T:
4 g
B:
3 g
S:
25 g
V:
4 g
Dobrou chuť! 😊
Další skvělé recepty můžeš mít i například zapojením se do naší blížící se výzvy Restart po létě. Přihlaš se a dostaneš od nás receptář plný zdravých receptů:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz