
Zlaté mléko, známé také jako kurkumové latte, je nápoj, který si mnozí oblíbili pro jeho hřejivou chuť a zdravotní účinky. Díky kurkumě, skořici a zázvoru působí protizánětlivě, posiluje imunitu a je ideálním společníkem během zimních večerů. Svůj šálek si můžeš připravit z kokosového, mandlového nebo klasického mléka – výsledek tě vždy zahřeje a navodí tu pravou atmosféru klidu.
Doba přípravy: 10 minut Počet porcí: 2
Potřebujeme:
- 400 ml kokosového mléka bez cukru (nebo mandlové / kravské podle chuti)
- 1 lžička mleté kurkumy
- ½ lžičky mleté skořice + špetka navíc na posypání
- ¼ lžičky mletého zázvoru
- špetka mletého bílého nebo černého pepře
- 2 lžíce čekankového sirupu
- volitelné: kousek vanilkového lusku nebo špetka muškátového oříšku
Jak na to?
1
V malém hrnci přivedeme mléko těsně k varu a hned odstavíme.
2
Do horkého mléka metličkou vmícháme kurkumu, skořici, zázvor, sirup a špetku pepře.
3
Nalijeme do sklenic a navrch přidáme ještě špetku skořice nebo muškátového oříšku.

Výživové hodnoty na 1 porci:
140 kcal
588 kJ
T:
12 g
B:
1 g
S:
2 g
V:
15 g
✨ Měj voňavé zimní večery plné pohody a šálek zdraví v podobě tohoto zlatého mléka!
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.


