Borůvkovo-tvarohový cheesecake: MEGA dobrý dezert bohatý na bílkoviny

Cheesecake je mimořádně vděčný dezert, který je rychlý, chutný a při správné kombinaci surovin se dá skvěle pohrát i s kalorickým obsahem. V tomto případě jsem využila borůvky, které jsem měla odložené z léta a vytvořily opravdu skvělou kombinaci společně s tvarohem, citronovou kůrou a skořicí.
TIP č. 1: Stévie stačí použít opravdu velmi málo, protože je dost sladká.
TIP č. 2: Můžeme použít i menší formu, tehdy bude cheesecake vyšší. Nesmíme však zapomenout prodloužit délku pečení a pohlídat si to.
TIP č. 3: Klasickou kontrolu špejlí vynecháme. Pokud se cheesecake ve středu jemně “třese”, je to v pořádku. Není třeba se obávat, že je nedopečený. ;-)
Výživové hodnoty na 1 porci:
243 kcal
1017 kJ
T:
13 g
B:
8.6 g
S:
22.7 g
V:
1.6 g


Přeju krásné chvíle prožité např. i u tohoto dezertu! 🙂