Připravila jsem pro vás dezert s malým množstvím mouky a velkým množstvím tvarohu a jahod. Abych ušetřila tuky, použila jsem nízkotučný tvaroh a skyr, který rovněž obsahuje malé množství tuků.
Jak na to?
1
Žloutky oddělíme od bílků.
2
Z bílků ušleháme sníh.
3
Žloutky vyšleháme s třtinovým cukrem do pěny.
4
Přidáme tvaroh se skyrem a metličkou zapracujeme do žloutků.
5
Když je všechno zpracované na hladkou hmotu, přidáme špaldovou mouku s práškem do pečiva, mléko a rozpuštěné máslo.
6
Promícháme. Nakonec přidáme ušlehaný sníh, který jemně zapracujeme do těsta.
7
Kulatou formu o průměru 28 cm vymažeme tukem a vysypeme moukou.
8
Do formy nalejeme těsto a párkrát bouchneme o pracovní desku, aby se těsto rovnoměrně rozložilo.
9
Nahoru klademe umyté jahody.
10
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 50 minut.
Výživové hodnoty na 1 ks (cca 120 g):
193 kcal
813 kJ
T:
9 g
B:
9 g
S:
18 g
V:
2 g
Příjemné mlsání 😊!
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.