I při redukci hmotnosti si můžeme dopřát sladkosti, ale ideálně takové, u nichž víme, co se nachází v jejich složení. Tento koláč má málo kalorií a celkem slušný obsah bílkovin. Na víkend nebo k svačině přes týden je jako stvořený. Nezapomeň si recept uložit mezi oblíbené a vrať se k němu i v létě. S čerstvým sezónním ovocem to bude mňamka k nezaplacení.
Jak na to?
1
V míse smícháme mouku, máslo, cukr a vajíčko.
2
Vypracujeme hladké těsto.
3
Těsto nemusíme válet, ale rovnoměrně ho natlačíme od kruhové formy o průměru 30 cm.
4
Propícháme vidličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C.
5
Pečeme 7 minut a vyndáme.
6
V druhé míse smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, vajíčka, med a puding.
7
Vylijeme do formy s těstem.
8
Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme cca 1 hodinu.
9
Mezitím si v pánvi zahřejeme ovoce s medem.
10
Po upečení koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
11
Po vychladnutí na vrch dáme ovoce a můžeme podávat.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 80 g ):
172 kcal
723 kJ
T:
7 g
B:
9 g
S:
19 g
V:
1 g
Věřím, že si pochutnáš. Když budeš cheesecake zkoušet, nezapomeň ho vyfotit a pochlubit se např na Instagramu a označit nás hashtagem #fitshakerfamily.
Polij cheesecake ještě troškou Fitnutky a povznes ho na novou úroveň.
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.