
Ideální oběd do práce i na více dní dopředu. Brambory, kuřecí maso a zelenina vytvoří syté, ale přitom zdravé jídlo.
Tento recept je skvělým řešením na oběd či večeři, který si můžeš připravit i na několik dní dopředu. Všechno stačí zapéct přímo v jednotlivých skleněných dózách, díky čemuž ušetříš čas i námahu. Kuřecí maso můžeš jednoduše vyměnit za krůtí nebo tofu, pokud chceš vegetariánskou verzi. Skvěle se hodí různá zelenina – od cukety a brokolice až po dýni hokkaido či baby špenát.
Ako na to?
1
Zemiaky nakrájame na tenké plátky, cuketu a kuracie prsia na kocky, brokolicu na malé ružičky a premiešame.
2
Pridáme mrazený hrášok, nahrubo nakrájanú petržlenovú vňať, 2 ČL soli, mleté čierne korenie, premiešame a všetko rozdelíme do 4 sklenených dóz.
3
Vajíčka rozšľaháme s mliekom, gréckym jogurtom, zvyšnou soľou a zalejeme nimi pripravené zemiaky.
4
Navrch nasypeme nahrubo nastrúhaný syr a pečieme 40 minút pri teplote 180 °C.
5
Pred podávaním necháme zemiačiky aspoň krátko vychladnúť. Podávame ich buď samotné, alebo so šalátom z listovej zeleniny či kyslou uhorkou.

Zapekané zemiačiky si vychutná celá rodina – zasýtia a potešia. 🥔🥦🧀
Reštart po lete 2025 štartuje 8. septembra! 🌞💪 Pridaj sa k našej výzve Reštart po lete a dopraj si nový začiatok po dovolenkovej sezóne. Čakajú ťa efektívne tréningy pre každú úroveň, zdravé a rýchle recepty, ktoré ti pomôžu cítiť sa ľahšie, a podpora komunity žien, ktoré idú do toho spolu s tebou. Vráť sa do formy, získaš energiu aj motiváciu – a to všetko z pohodlia domova.
Většinu času trávíme právě v kuchyni – vařením, focením nebo natáčením videoreceptů. Tvorbě receptů se věnuji už téměř dekádu a zaměřuji se zejména na zdravější a jednoduché recepty, které připravuji z dostupných ingrediencí. Svoji tvorbu sdílím na Instagramu se skvělou komunitou, zároveň jsem i autorkou kuchařky s každodenními recepty. Volný čas nejraději trávím cestováním a vysedáváním u dobré kávy v útulných kavárnách.