Pečená zelenina je plná chutí a vůní, a tak si z ní dnes připravíme velmi jednoduchou pomazánku. Přidáme do ní bílou fazoli, abychom zvýšili příjem bílkovin a díky tomu bude i mnohem sytější. Můžeme si ji namazat na čerstvý chleba nebo vzít s sebou do práce, školy nebo na výlet.
Jak na to?
1
Zeleninu pořádně umyjeme, případně použijeme kartáček na zeleninu, odřežeme konce a osušíme ji.
2
Na plech vystlaný papírem na pečení přidáme nakrájenou zeleninu ve slupce, pokapeme ji olivovým olejem a osolíme.
3
Takto pečeme zeleninu na 190 ˚C cca 20 minut doměkka.
4
Upečenou zeleninu necháme vychladnout a pak ji rozmixujeme společně s výpekem, měkkou fazolí a tahini pastou. Přidáme sůl, pepř, mletý kmín a sladkou papriku podle chuti.
Tip: Pomazánku skladujeme v lednici, kde vydrží i týden.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 100 g):
126 kcal
530 kJ
T:
4 g
B:
12 g
S:
16 g
V:
4 g
Přeju vám dobrou chuť. 😊
Jinak víš o tom, že při koupi členství na rok u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Prohlédni si i další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov